Тридцять рокiв – вiк солiдностi

Нетішин – єдиний населений пункт  серед супутників атомних станцій, який залишив свою історичну назву. 1984 року Нетішин отримав статус міста районного підпорядкування і цьогоріч відзначив своє 30-річчя. Воно пройшло гамірно, по-святковому весело, не дивлячись на складні перепетії у житті країни.

Під час святкування пройшли різноманітні патріотичні акції: «Синьо-жовте і зелене – наші кольори натхнення», благодійний тир з метою­ збору коштів для родин уча­сників­ АТО, патріотична лотерея, благодійний ярмарок (продаж авторських солодощів та сувенірів), благодійний концерт до Дня міста, флешмоб «За єдину Україну», флешмоб «Шлях до перемоги», благодійна акція «Ліхтарики надії. Запалимо небо вогнями своїх сердець».

Всі присутні просякнуті усвідомленням, що саме ХАЕС дала поштовх розвитку цієї місцево­сті. Хмельницька атомна електростанція - містоутворююче підпри­єм­­ство, яке бере безпосе­редню участь у соціально-економічному та культурному розвитку міста-супутник­а.

 ВП «Хме­льницька АЕС» визначає економічний профіль регіону­, оскільки є найбільшим роботодавцем та формує значну частину податкових надходжень у бюджети ре­гіону, а також визначає динаміку капітальних вкладень в розвиток господарського комплексу міста.

Фото Віктора

Гусарова