Тут буде місто-сад

Ми всі пишаємось нашим затишним, зеленим містом, доглянутими тінистими алейками та барвистими квітниками. Але за всім цим стоїть щоденна копітка праця багатьох людей. І щоб долучитись до справи озеленення нашого міста, комісія профкому по роботі з дітьми і шефській роботі 26 жовтня провела чергову акцію з висадки саджанців під назвою «Посади дерево – збережи планету».

Акція виявилась напрочуд багатолюдною, прийшли члени комісії зі своїми дітьми і внуками, долучились цього року і пенсіонери ХАЕС. Їх загін чисельністю в 31 людину енергійно взявся до справи. Голова цехкому пенсіонерів  Ольга Василівна Яськів відповідально поставилася до акції, допомогла провести її результативно. Заздалегідь було заготовлено майже 120 саджанців вишень, слив та інших плодових порід дерев, які згодився віддати зі своєї садової ділянки Віктор Павлович Кузнєцов. Йому допомогли їх викопати Юрій Іванович Паранькін та Василь Миколайович Літвіненко. Та й багато хто прийшов зі своїми саджа­нцями – це були горіхи, сливи, калина.

Учасники акції поставилися до заходу, як до справжнього свята, працювали завзято і старанно, з гарним настроєм і піднесенням. Деревця, які були висаджені впродовж попередніх років (в 48 лунках підростали 52 саджанці вишні, горіха, абрикоси, сливи, горобини, сосни, дуба), були дбайливо загорнуті землею, підготовлені до зимового пері­оду. Під нові саджанці вручну викопали лунки, з каналу доставили воду для поливу. Тож загалом ціла алея різноманітних дерев вздовж каналу по вулиці Михайлова від кафе «Старий Томас» до перехрестя з проспектом Незалежності навесні прикрасить наше місто зеленими паростками та буйним цвітом.

Ми впевнені, що ця акція зблизила однодумців, людей, яким не байдуже наше місто. У наших ветеранів  виникла ідея посадити навесні кленову алею, щоб було де гуляти молодим мамам з дітками та збиратись під розлогими кронами тим, хто вже знаходиться на заслуженому відпочинку. Нехай прикрашає наше місто та радує жителів стрункими зеленими кленами!

Сподіваємось, цей чудовий задум втілиться в життя і наше рідне місто таки буде виглядати як зелений, квітучий сад!

Ріта Грицаєнко,

член КРДіШР профкому ХАЕС