У призерах і досвідчені, і початківці

Трохи більше місяця тривав конкурс професі­йної майстерності інструкторів навчально-тренувального центру. У вівторок вже стали відомі результати цього суперництва, яке успішно витримали 10 учасників з 11 заявлених. Один за станом здоров`я не зміг, на жаль, активно включитися в боротьбу за призові місця.

Усі три сходинки конкурсного п`єдесталу зайняли інструктори відділу підготовки ремонтного персоналу, з мінімальним розривом у кількості набраних балів. Пальму першості журі віддало Сергію Нарожному (на знімку), другим був Руслан Степанюк, і всього на кілька десятих бала відстав від нього Олексій Шевченко. Показово, що Олексій інструктор молодий, у конкурсі бере участь вперше. Дебют, як бачимо, вельми вдалий.

Натомість сам переможець неодноразово демонстрував свої знання і вміння в аналогічних заходах, і має в цьому неабиякий досвід. Каже, що брати участь у конкурсі йому подобається, адже є можливість проявити себе, глибше вникнути в обрану тему і пізнати один одного. Зрештою, це дуже хороший спосіб для самооцінки і самовдосконалення.

Найбільш приємним і водночас складним моментом, за словами Сергія Івановича, була підготовка навчального матеріалу і проведення практичного заняття. Тут замало суто професійних знань, кожен учасник мав проявити справжній педагогічний хист. Адже можна на відмінно знати предмет, вільно орієнтуватися в темі, але так і не зуміти донести матеріал до аудиторії. Учасники конкурсу намагалися зацікавити людей, викликати на діалог і дискусію. Судячи з висновків журі, їм це вдалося. Своє захоплення ерудицією і викладацькою майстерністю інструкторів висловили не тільки члени комісії, а й представник Рівненської АЕС, що на конкурсі був у ролі спостерігача.

Різниця в балах між переможцем і останнім у десятці учасником трохи менша 40. Когось «спалила» теоретична частина, хтось не добрав на практичному етапі, комусь забракло конкурсного досвіду. Та вже наступного року фортуна може посміхнутися аутсайдерам, і заслужені винагороди за призові місця дістануться саме їм. Адже конкурс триватиме і в майбутньому, до нього долучаться свіжі сили, знайдуть втілення свіжі ідеї, які використовуватимуться в навчальному процесі.

Ольга Сокол

Фото Вадима Мацюка