У Нетішині знайшли прихисток 150 сімей переселенців

Хмельницька АЕС не лишилась осторонь проблем вимушених переселенців. На атомну електростанцію працевлаштовано двох громадян – з Криму та Луганської області. Одній з родин, де є дитина - напівсирота, ХАЕС щомісячно виплачує матеріальну допомогу в сумі половини прожиткового мінімуму.

За інформацією Управління соціального захисту населення Нетішинської міської ради станом на кінець липня 2015 року (інформація оновлюється щотижня) кількість облікованих осіб, які переміщені з тимчасово окупованої території  та райо­нів проведення антитерористичної операції, становить 253 людини, або 150 сімей. Ці люди, яких сьогодні обліковують сухими статистичними даними, не  через власні примхи чи бажання змушені були кардинально поміняти не лише місце проживання, але й повністю змінити спосіб життя.     

Серед вимушених переселенців зі сходу в Нетішині є 68 дітей, всі вони забезпечені дошкільними закладами та відвідують загальноосвітні школи міста. Дітям та пенсіонерам, а їх за даними соціальних служб Нетішина 97 чол.,  держава виплачує допомогу в сумі 884 гривні, інвалідам, а таких 18, надається допомога в 949 гривень.

З тих громадян, які вимушені були тікати від війни і­ кинути свої домівки та поселитися в місті енергетиків, 88 працездатного віку. Оскільки місто - супутник Хмельницької АЕС є монопрофільним, з робочими місцями сутужно навіть самим городянам, 50 вимушених переселенців потребують працевлаштування