У Симонiв та Старi Кути за враженнями

Питання оздоровлення дітей  працівників Хмельницької АЕС щороку у літню пору стає актуальним для батьків та профспілкового комітету станції. Анексія Криму різко звузила географію оздоровчих закладів, у яких раніше відпочивали нетішинці. Економічна ситуація і АТО також вносять корективи у можливості забезпечення гарного відпочинку дітей нашого міста. Проте, надійним багаторічним партнером у цій справі виступає табір відпочинку «Агатівка», що в селі Симонів на Рівненщині. Чергова група дітлахів нещодавно від­пра­вилась у табір, аби в умовах чистого лісового повітря, дбайливого догляду з боку керівників закладу і педагогів-вихователів отримати заряд бадьорості і оздоровлення. До потреб малечі стадіон, де органі­зовуються змагання з футболу і волейболу, водойма з катамаранами, відеозал на 400 місць. Тут знаходиться гарне приміщення амбулаторії з пристойним медичним обладнанням. До цілющого лісового по­віт­ря місцеві медики додають свої знання, аби діти отримали належні процедури при захворюваннях опорно-рухового апарату, органів дихання, алергічних, бронхіальних негараздів, надають стомато­логіч­ну­ допомогу. В амбулато­рії застосовується кварцювання, інгаляції, масажі­, парафінування і багато інших процедур.

Чималий бібіліотечний фонд допомагає інтелектуальному рівню при­хильників красного письменництва.

Цьогоріч вже понад 140 діт­лахів оздоровились у цьому таборі.

Новий оздоровчий заклад облюбували цьогоріч нетішин­ські дітлахи завдяки турботі профспілок компанії.

Дитячий табір «ФРИСТАЙЛ» розташований в Прикарпатті, на території Національного парку Гуцульщина.

Двоповерхові екологічні котеджі (зруби з сосни), комфортабельні 3-4-х місні номери з усіма зручностями, телевізор у номері, меблі з натурального дерева, балкон або ж тераса. Є кулери з мінеральною водою. Колоритний дерев'яний ресторан для харчування дітей, медичний корпус (цілодобове чергування ліка­рів), СПА зона (оздоровчий кабінет, масажний кабінет, сауна, солярій, квіткова купіль, літній басейн), 5 – разове харчування.

Бібліотека дитячої літератури, сучасна ігротека, спор­тивний майданчик, дитячий майданчик, творчі дитячі студії (малювання, пісочна анімація, виготовлення виробів з паперу: орігамі, квілінг, декупаж, фотостудія, клуб журналістики, караоке), спортивні клуби  до потреб дітей.

Усього на даний час у названих таборах відпочинку побувало майже триста дітлахів, ще понад сто готується на заключні зміни.

Віктор Гусаров

Фото Олени Веселової