Учились працювати  у складних умовах

15 червня на території проммайданнчика Хмельницької АЕС відбулись комплексні пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовної пожежі, яка виникла на спецкорпусі в приміщенні кабельного півповерху С- 415 блоку спецводоочищення.

За тактичним задумом, внаслідок короткого замикання кабельної продукції сталося її загоряння. Відтак виникло сильне задимлення, вогонь загрожує суміжним та вищерозташованим приміщенням, його не вдається ліквідувати первинними засобами пожежогасіння. Крім цього, автоматична система пожежогасіння в автоматичному режимі не спрацювала. Пожежа поширилась на площу 80 м2. До прибуття чергового караулу рятувальників пожежа розповсюдилась площею 110 м2.

Прибувши на місце виклику, вогнеборці в складі п’яти ланок газодимозахисної служби отримали радіаційний допуск, провели розвідку і приступили до гасіння пожежі, а також захисту найбільш важливого технологічного обладнання.

Вогнеборці одночасно з ліквідацією умовної пожежі евакуювали оперативний персонал із небезпечної зони та передали їх під опіку медиків.

До проведення навчань було залучено 9 пожежних і спеціальних автомобілів та 32 людини особового складу 3-го державного пожежно-рятувального загону, а також задіяні працівники відповідних аварійних підрозділів Хмельницької АЕС.

Рятувальники вкотре відпрацювали дії між усіма аварійними службами станції під керівництвом штабу пожежогасіння.

Дмитро Ткачук, інспектор групи ОЗНС та ЗЦЗ ст. лейтенант служби ЦЗ

Фото Олександра Шустерука