На початковому етапi  мiжнародного проекту

Хмельницьку АЕС відвідали незалежні експерти німецької фірми «PLEJADES GmbH» Зоран Дрейс Уокер та Уве Фрайберг, які беруть участь у реалізації міжнародного проекту Єврокомісії з розробки типу контейнерів та транспортно-технологічної схеми для відправлення радіоактивних відходів атомних електростанцій на захоронення на території зони відчуження Чорнобильської АЕС. До його реалізації передбачено залучити низку іноземних спеціалістів  та фахівців чотирьох діючих АЕС в Україні.

У рамках візиту іноземних гостей відбулась презентація технологічних процесів на ХАЕС щодо поводження з твердими та рідкими радіоактивними відходами. Були заслухані виступи заступника головного інженера по загально станці­йних об’єктах Геннадія Панасенка, заступника начальника цеху дезактивації і поводження з радіоактивними відходами Володимира Константінова, заступника начальника хімічного цеху з реконструкції та модернізації Дмитра Корсуна.

Незалежні експерти познайомились із технологіями переробки радіоактивних відходів, оглянули спеці­альні контейнери та територію їх зберігання.

Наш кор.

Фото Олександра Шустерука