Чисте довкілля від ветеранів

Ветеранський актив Хмельни­цької АЕС на чолі з Ольгою Яськів першим у Нетішині вийшов на що­річну весняну акцію «За чисте довкілля», здійснивши прибирання та приведення у належний санітарний стан території навколо обвідного каналу на відрізку міський фонтан­ – місток, що веде до медсанчастини.

Відтак розпочалася активна фаза приведення міс­та у приглядний стан, основна мета – належно підготуватися до Великодн­іх і травневих свят.

Щорічна всеукраїнська акція «За чисте довкілля» на території Нетішина триватиме до 8 травня.  Наймас­штабніші прибирання довкілля відбудуться                 3 та 24 квітня.

Члени профспілкової організації ветеранів ХАЕС, за словами Ольги Василівни, беруть найактивнішу участь у подібних санітарних заходах і навесні, й восени. «Тридцять три ветерани, майже половина з яких чоловіки, вийшли на суботник, – доповіла О.Яськів, – при­близно стільки ж, як і минулоріч». За словами ветерана праці, не всі, на жаль, спроможні брати участь у подібних акціях, декого покидають сили. Та було видно, з яким натхненням, якою любов’ю та віддачею трудились ветеранські активісти, – громадили, підмітали, виривали бур’яни, акуратно начиняючи мішки сміттям...

Неможливо було не помітити серед старшого покоління зовсім юне. У такий спосіб дідусі та бабусі привчають з малих літ трудитися на благо міста та громади своїх онуків.

Технічними засобами та інвентарем (лопатами, вилами, мітлами) допомогу профспілковій організації ветеранів ХАЕС надали комунальники, які знаходяться у підпорядкуванні Нетішинської міської ради.

Та легше наводити лад, якщо взагалі не смітити, не кривдити природу, не завдавати зайвих прикрощів одне одному.

Богдан Фединчук