Чому тамплієрів спалювали на вогнищах?

Офіційно цей орден називався «Таємне лицарство Христове і храму Соломона». Оскільки по-французьки храм (тампль), членів цього лицарського ордену і прозвали тамплієрами. Орден був створений в Палестині в 1018-1119 роках.

Спочатку його члени повинні були охороняти паломників від нападу, а також дороги, що ведуть від морських пристаней до християнських святинь. У 1128 році цей орден було офіційно визнане католицькою церквою. Кожен вступавши у нього повинен був дати три обітниці: послуху, цнотливості і бідності. Одночасно лицар повинен був передати ордену все своє майно.

Ось чому орден тамплієрів дуже швидко став одним з найбагатших лицарських орденів в Європі. На накопичені багатства тамплієри купували великі землеволодіння в різних країнах Європи: Франції, Англії, Шотландії, Фландрії, Іспанії та Португалії. До XII століття цей офіцерський орден володів не тільки землями, але і морськими портами, а також потужним флотом. Одночасно лицарі стали найбільшими банкірами, які позичали гроші європейським ченцям.

Все це породжувало неминучу заздрість і гнів правителів різних країн, мріяли стати власниками скарбів тамплієрів. Однак великі пожертви, які орден передавав католицькій церкві, на перших порах захищали його від подібних посягань. Тільки в XIII столітті, коли керівництво ордену відмовилося брати участь в хрестовий похід проти єретиків - катарів і альбігойців, серед яких було чимало тамплієрів, проти них і почалися гоніння. Незабаром один з впливових церковних лицарських орденів припинив своє існування, а багато його членів були по-звірячому замучені в катівнях інквізиції і спалені на вогнищах. Сталася це жахлива подія в 1307 році.