Юні скелелази підтверджують високий клас

Найсильніші скелелази зі всієї України змагалися у м. Кривий Ріг на чемпіонаті України із болдерінгу серед юніорів, юніорок, юнаків та дівчат. Протягом двох днів вони демонстр­ували майстерність, завзятість і наполегливість. Хмель­ниччину представляли по двоє спортсменів із міст Кам’янця­-По­дільського та Нетішина.

Серед юнаків 1998-99 р.н. нетішинський спортсмен Ярослав Петровський став п’ятим, виконавши норматив першого дорослого розряду. Серед призерів чемпіонату скелелаз із Кам’янця-По­дільського Роман Александрук, який посів другу сходинку серед юні­орів 1996-97 р.н.. Підтвердив свій клас наймолодший учасник нетішинської команди скелелазів Ярослав Кондратюк, який виборов найвищу нагороду серед юнаків 2004-2005 р.н.

Нагадаємо, що на міжнародному фестивалі з боулдерінгу, який проходив на початку листопада 2014 року у Львові, юний спортсмен був третім. За підсумками фіналу Всеукраїнських змагань минулого року Ярослав обійняв другу сходинку у загальному рейтингу.

«Участь у змаганнях, а особливо для юних спортсменів, завжди приносить користь, навіть коли спортсмен не став призером. Адже це можливість удосконалити свої навички у скелелазінні, спробувати свої сили на нових невідомих маршрутах, відчути дух боротьби та отримати гарні враження», - розповідає тренер юних спортсменів, працівник ЕРП Хмельницької АЕС Олександр Вере­мійчук.

Враховуючи гарні результати, старання та наполег­ливість, нетішин­ських скелелазів запросили на навчально-тренувальний збір до Австрії, який заплановано на травень поточного року. Окрім спільних навчань з досвідченими скелелазами України, юні спортсмени з міста-супутника Хмельницької АЕС матимуть нагод­у оцінити організацію і проведення чемпіонату Європи з боулдерінгу, який відбудеться в місті Innsbruck (Австрія).

Є надія, що насту­пного разу нетіши­нська команда скелела­зів візьме безпосередню участь у Чемпіонаті Європи.   

Довідково:

Боулдерінг (англ. bouldering) – вид скелелазіння, який складається із серії коротких (5-8 перехватів) надскладних трас. Назва походить від англійського «boulder» (валун), bouldering – лазіння по валунам.

На відміну від скелелазіння по високих скелях, у боулдерінгу не використовують мотузку та металеве спорядження, тільки спеці­альне взуття – скельні туфлі – та магнезію для рук.

На знімку: Ярослав Кондратюк та Ярослав Петровський з тренером Олександром Вере­мійчуком