Імені Валерія Федорчука

Ім’я Валерія Федорчука на вустах прихильників футболу, а у Нетішині і поготів, бо вихованець нашого міста грає за команду прем’єр-ліги чемпіонату України. Він проявив себе у він­ниць­кій «Ниві», криворізькому «Кривбасі», львівсь­ких «Карпатах», дніпропетровському «Дніпрі», а нині виступає за луцьку «Волинь». Вкотре у залі спорткомплексу «Енергетик» проводитиметься турнір, який організовує знаний футболіст разом із своїм першим тренером Володимиром Моцюком. Цього року до нас приїдуть юні таланти шкіряного м’яча з Хмельницького, Тернополя, Львова, Новояворова, Мостиська та інших куточків країни. У попередніх трьох турнірах нетішинські хлопчаки були кращими.

А поки що закінчилось перше коло чемпіонату Хмельницької області ДЮФЛ. Команди з Нетішина 1999 -2000 та 2001- 2002 рр. наро­дження (тренери Володимир Моцюк, Леонід Коробчук і Володимир Возьний), грали із однолітками, і старші пробились у призову трійку, а молодші з теофіпольськими однолітками поді­лили першу-другу сходинки турніру. Кращими гравцями турніру були: бомбардири Вадим Гаврилюк, Владислав Бондаровський, Валентин Олійник та Владислав Клюс; воротар Єгор Седнєв; захисники Роман Гаман і Дмитро Коломійчук; напівзахисники Володимир Бондаровський, Ярослав Маркевич, Віталій Приходько і Максим Гончаров; нападники Владислав Клюс, Ілля Будига та інші.

Без малого двадцять турнірів в рік проводять вихованці футбольних секцій КДЮСШ ППО ХАЕС, більшість з яких відбувається в Нетішині. Відзначимо вихованців Володимира Моцюка, які були переможцями турніру на Кубок В.Федорчука та турніру у Болгарії, а також завоювали срібні позиції ще у двох турнірах. Вихованці Володимира Возьного стали кращими у обласному турнірі «Шкіряний м’яч», були другими у зональних змаганнях. Тренер Леонід Коробчук привів своїх підопічних до перемоги у міні-турнірі та срібних і бронзових нагород у інших престижних змаганнях. Тренери відзначають значну допомогу у організації змагань і підтримку футболу у місті з боку директора СК «Енергетик» заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Станіслава Балаяна. Нині має відбуватись прийом у секцію футболу дітей 2006-2007 років народження. Слід звертатись за тел. 3-12-79,3-12-81,3-14-21.

Тренери КДЮСШ ліцензовані на першу категорію, виховали немало класних футболістів. Приміром у Польщі в 3-й лізі грає Піщевський за команду «Кутник» Краків, у другій лізі чемпі­онату України виступають Павло Гордійчук (ФК «Бровари-Оболонь») і Владислав Процюк («Шахтар-3», Донецьк), у Прем’єр-лізі Артем Форсюк (ФК «Волинь»), Станіслав Штанько («Карпати» Львів) і, звичайно, зірковий нетішинець Валерій Федорчук («Волинь» Луцьк). 

2013 року вихованці спортшколи Віталій Груша та Олександр Апончук стали чемпіонами студентської ліги України і виконали норматив кандидата в майстри спорту.

Перспективні вихованці КДЮСШ навчаються у спортінтернатах та академіях футболу країни. Так, Роман Козел і Андрій Апончук займаються в УФК Харкова, Олексій Хахльов у «Динамо» Київ, Владислав Клюс в «Іллічівці» Маріуполя, Петро та Олександр Савчуки у «Княжа» Київської обл., Андрій Резчіков та Андрій Коберник в академії футболу «ВІК» м.Ново­град-Волинський.

Приходьте 26-28 грудня у спорткомплекс «Енергетик», аби насолодитись грою мільйонів – футболом.

 Петро Шелепало