Звіт  про  роботу  комісії    з  питань  охорони  праці  ППО  ХАЕС за  2009  рік

У зв’язку з відсутністю звернень працівників ВП ХАЕС з питань охорони праці, які потребували розгляду   комісії з охорони праці, засідання комісії не проводилися.

Поточні питання охорони праці вирішувалися профспілковим комітетом в робочому порядку.

За участю голови профспілкового комітету проведена атестація 250 робочих місць персоналу ВП ХАЕС.

Контроль виконання Колективного договору, у тому числі і з питань охорони праці, проводився комісією, створеною на ВП ХАЕС з представників адміністрації та профспілкового комітету.

У 2009 році не виконаний пункт 5.8 КД (забезпечення працівників ВП ХАЕС засобами індивідуального  захисту) з причин зриву термінів  централізованого постачання спец­одягу, здійснюваного ВП «Атомкомплект» ДП НАЕК «Енергоатом».

«Комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці і виробничого середовища, підвищення існуючого­ рівня охорони праці, попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань, аварій і пожеж на 2009 рік» складалися з 46 пунктів на суму 587,6 тис. грн.

У 2009 році виконано 43 заходи, загальна вартість яких склала 468,254 тис. грн. 

Виконання трьох заходів спільним рішенням адміністрації і профспілкового комітету (протокол №145 від 30.12.09) перенесене на 2010 рік.

На засіданнях профспілкового комітету в 2009 році розглядалися питання  внесення змін до додатків до Колективного договору по ВП ХАЕС:

· Додаток №1. «Перелік професій і посад ХАЕС, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці, що мають право на одержання безкоштовного молока або інших рівноцінних харчових продуктів»

· Додаток №2. «Норми витрат миючих засобів на особисту гігієну і прання спеціального одягу»

· Додаток №3. «Норми безкоштовної видачі засобів індивідуального захисту персоналу ХАЕС»

· Додаток №33. «Перелік виробництв, цехів, професій і посад з шкідливими умовами праці, робота в яких дає право на лікувально-профі­лактичне харчування»

За участю членів профспілкового комітету, що входять до           складу комісії з розробки Комплексних заходів, у 2009 році розроблені «Комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці і виробничого середовища, підвищення існуючого­ рівня охорони праці, попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань, аварій і пожеж на 2010 рік».

Контроль стану охорони праці на робочих місцях персоналу ВП ХАЕС проводився за участю представників профспілки (громадських інспекторів з охорони праці) під час проведення щомісячних «Днів охорони праці». Підрозділами ВП ХАЕС розроблялися  заходи щодо усунення  виявлених зауважень.

Олександр Борцов,

 голова комісії ППО ХАЕС

з охорони праці

 

Звіт  про  роботу  комісії  з  реформування    заробітної  плати  та  структурних  змін

за  2009  рік

Комісія складається з п’яти чоловік. Голова комісії є членом профспілкового комітету, в склад комісії входить заступник голови профспілкового комітету з питань виробничої діяльності і реформування заробітної плати С. В.Ростовцев.

Протягом року на засіданнях були розглянуті накази про виплату премії за результатами роботи за місяць. На засідання комісії запрошувались голови цехкомів для детального розгляду ситуації, що призводять до зняття премії працівникам.

В листопаді 2009 року був підготовлений та направлений лист голові ПК ДП НАЕК «Енергоатом» Личу О. В. з пропозиціями розгляду питання підвищення мінімальних окладів по ДП НАЕК «Енергоатом» у зв’язку з підвищенням прожитковому мінімуму у відповідності з Законом України «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати» від 20.10.2009 року.

Проводився  розгляд заяв та звернення членів ППО із зауваженнями та пропозиціями з питань, пов’язаних з удосконаленням 25-ступеневої системи оплати праці.

В оперативному режимі проводиться узгодження графіків роботи персоналу.

Олена Хоменко

 

 голова КРЗПіСЗ ППО ВП ХАЕС ЗВІТ про роботу КСЕР  за 2009 рік

 

Робота комісії з соціально-економічного розвитку (надалі КСЕР) в 2009 році проводилась відповідно до «Положення про постійну комісію профкому первинної профспілкової організації Хмельницької АЕС з соціально-економічного розвитку».

Протягом 2009 року КСЕР було проведено 11 засідань, в яких брали участь члени комісії: Д.В. Міщенко, В.В. Ройко, О.М. Богуш, С.Б. Ярмолюк, І.М. Дмитришин, Ж.В. Смірнов  та В.О. Новіт­кевич.

КСЕР брала участь в підбитті підсумків виконання Колективного договору ДП НАЕК «Енергоатом» за 2008 рік, розглянула можливість та необхідність розробки «Положення про єдиний порядок визначення загального стажу роботи для працівників ДП НАЕК «Енергоатом» для нарахування та виплати щомісячної надбавки за стаж роботи в електроенергетичній галузі». За пропозицією КСЕР питання було винесене на конференцію трудового колективу. Комісія підготувала питання на конференцію трудового колективу щодо формування аварійних бригад (необхідність розробки Типового Положення «Про аварійні формування в ДП НАЕК «Енергоатом», яке передбачало б порядок залучення персоналу до складу аварійних формувань, права та обов’язки членів аварійних формувань, обов’язкове страхування, а також пільги персоналу, який входить до складу аварійних формувань за ризик у роботі). Також КСЕР були розглянуті та внесені пропозиції щодо змін та доповнень в колективний договір 2008-2009.

Крім вище вказаного, КСЕР формувала у членів профспілки сумлінне ставлення до праці та сприяла зміцненню трудової, виробничої і технологічної дисципліни шляхом участі членів комісії у засіданнях дисциплінарної комісії ВП ХАЕС, організовувала роботу комісії з оперативного контролю виконання колективного договору, Галузевої угоди і правил внутрішнього трудового розпорядку з боку профспілкового комітету ВП ХАЕС.

Дмитро Міщенко,

 голова комісії з соціально-економічного  розвитку ППО ХАЕС

 

Звіт  про  роботу  комісії  з  фізкультурно-масової     роботи  ППО  ХАЕС  за  2009 рік

Склад комісії з фізкультурно-масової роботи – 13 чоловік.

Робота членів комісії проводилася за напрямками: сімейного дозвілля; роботи з оперативним персоналом та іншими спортивними організаціями; з молоддю та  в спортивних сек­ціях; з організації та проведення цехових змагань та Спартакіади серед цехів.

Робота інформаційного та агітаційного характеру.

За поточний рік проведено 14 засідань комісії, та 4 розширених засідання КФМР та фізкультурного активу.

Робота КФМР спільно з СК «Енергетик» ППО Хмельницької АЕС протягом року була  направлена на виконання Закону України «Про фізичну культуру і спорт», Постанови КМУ «Про затвердження Державної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2007 - 2011 роки», Заяви ДП НАЕК «Енергоатом» щодо кадрової політики в розділі збереження працездатності та здоров’я, забезпечення повноцінного відпочинку і професійної реабі­літації персоналу.

Протягом року працівники підрозділів та спортсмени СК «Енергетик» ППО ХАЕС взяли участь у  таких фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходах:

XVIII Всеукраїнська Спартакіада серед спортивних клубів та провідних колективів фізичної культури промислових підприємств і організацій промислової сфери та транспорту - II загальнокомандне місце;

• Вища аматорська ліга  України з волейболу серед  чоловічих команд - V місце           серед 12 команд;

• Змагання з видів спорту у цехах та підрозділах ВП ХАЕС (команди НТЦ, ТЦ, ЕРП, ЦТАВ, КГ, ЕЦ, ГТЦ, РЦ) взяли участь понад 400 працівників ВП ХАЕС;

• IX Спартакіада серед цехів та відділів ВП ХАЕС. До програми увійшли 11 видів спорту: футзал, шахи, шашки, баскетбол, волейбол, настільний теніс, легка атлетика, плавання, гирьовий спорт, більярд, нарди. Взяли участь 932 працівники ВП ХАЕС;

• XVI Традиційний турнір з футзалу серед цехів та відділів ВП ХАЕС на приз газети «Перспектива»;

• 6-й традиційний турнір з волейболу серед ветеранів (Старокостянтинів, ХАЕС, Острог);

• богатирські ігри;

• особиста першість з риболовлі серед працівників ВП ХАЕС (січень, березень, червень, липень, жовтень 2009 р.).

Проведено низку заходів до Дня фізичної культури і спорту: 3-й традиційний легкоатлетичний пробіг, нагородження знаком «Лицар спорту» та відзначення кращих спортсменів міста.

Здійснено сплави по річці Горинь.

Проведено фізкультурно-масові заходи, приурочені до: Міжнародного жіночого дня, Дня Перемоги, Дня молоді, Дня Конституції, Дня незалежності України, Дня енергетика.

Діють 69 груп здоров’я та загальної фізичної підготовки з видів спорту: футзал, шахи, шашки, баскетбол, волейбол, гандбол, великий та настільний теніс, плавання, пауерліфтинг, армспорт, бадмінтон, спортивні танці, легка атлетика, плавання, гирьовий спорт,  в яких займаються 1650 чоловік.

Відбулись чемпіонати, Всеукраїнські та обласні турніри, в яких взяли участь представники ХАЕС  з таких видів спорту:

настільний теніс:  традицій­ний рейтинговий турнір «ТОП - Регіон» (лютий, м. Нетішин); міжобласний   турнір   «Кубок   Карпат   -   2009»    (січень;   м. Івано-Франківськ); міжнародні турніри (квітень, травень; м. Київ); рейтингові турніри (січень, лютий, березень, травень, червень, вересень; м. Київ.).

волейбол: міжобласні турніри серед чоловічих та жіночих команд (березень, грудень; м. Нетішин та протягом року у м.Новоград-Волинський, м. Хмель­­ницький, м. Рівне, м.  Житомир, м.Тернопіль).

футзал: міжобласні турніри та чемпіонат Хмельницької області (міста Нетішин,  Рівне,  Хмельницький);

баскетбол: чемпіонати міста  та Хмельницької області (протягом року);

легка атлетика: XX Міжнародний легкоатлетичний пробіг пам’яті героїв Чорнобиля
(квітень, Славутич);

пауерліфтинг: чемпіонат України (лютий; м. Миколаїв); чемпіонат України серед ветеранів спорту (квітень; м.Коломия); Кубок України серед ветеранів спорту (травень; м.Київ).

Степан Пенчук,    голова КФМР