У півфіналі ФК “Нетішин” поступився румунській команді

10.02.2010 9:47

У французькому Орлеані розіграний Кубок Європи з фехтуванню на шаблях серед жінок. Чемпіонки України шаблісти з Нетішина Хмельницької області завоювали бронзові медалі.

У Кубку Європи беруть участь переможці національних чемпіонатів у командній першості. Тому лідери збірної України - Ольга Харлан і Олена Хомрова в цьому турнірі участі не приймали.

Адже на внутрішній арені вони виступають за Миколаїв і Одесу відповідно, а честь нашої країни захищали вихованки досить добре відомої в світі школи фехтування невеликого містечка Нетішин Хмельницької області.

Орлеан Кубок Європи з жіночої шаблі приймав цього року в шостий раз. Вперше кращі клуби Старого Світла з'ясовували стосунки в цьому французькому місті в 2006 році. І саме тоді ФК “Нетішин” вперше засвітився в Європі, зійшовши на третю сходинку п'єдесталу пошани.

Наступного року київський ЦСКА зумів цей результат поліпшити, поступившись лише у фіналі російським “Хімкам”. Два попередні розіграші почесного трофея українки пропустили. І ось знов нашу країну в Орлеані представляли шаблісти з Нетішина.

У складі нашої команди виступали дві золоті медалістки Пекіна-2008 - Галина Пундик і Ольга Жовнір, а також переможниці Універсіади-2009 в Бєлграді - Ірина Кравчук і Олена Вороніна.

ФК “Нетішин” почав свої виступи з чвертьфінальної стадії, на якій зустрівся з господинями змагань, шаблістами клубу “Орлеан” КЕ, які минулого року були третіми. З самого початку протистояння підопічні Валерія Штурбабіна вийшли вперед і всю зустріч контролювали розвиток подій на доріжці. У підсумки ФК “Нетішин” здобув перемогу з достатньо переконливим рахунком 45:37. Відзначимо, що на цій стадії змагань припинили боротьбу за Кубок торішній переможець - римська “Аеронаутіка” і фіналіст - паризький ЮС “Метро”.

У півфіналі ФК “Нетішин” чекала зустріч з сильною командою Румунії - “Стяуа” з Бухареста. На жаль в цій зустрічі наші дівчата не зуміли продемонструвати всі свої кращі якості і у результаті поступилися суперницям п'ятьма ударами - 40:45.

В іншому півфіналі паризький “Гардер” виявився сильнішим угорського БСЕ “Будапешт” - 45:39. Виграли француженки і фінал у “Стяуа” - 45:41. А зустріч за третє місце згідно регламенту не проводили - шаблісти ФК “Нетішин” і БСЕ “Будапешт” нагороджені бронзовими медалями.

Кубок Європи з фехтування.

Шабля (жінки).

Командна першість.

Орлеан (Франція).

Півфінал:

“Стяуа” (Бухарест, Румунія) - ФК “Нетішин” (Україна) - 45:40

“Гардер” (Париж, Франція) - БСЕ “Будапешт” (Угорщина) - 45:39

Фінал:

“Гардер” (Париж, Франція) - “Стяуа” (Бухарест, Румунія) - 45:41

1. “Гардер” (Париж, Франція)

2. “Стяуа” (Бухарест, Румунія)

3. ФК “Нетішин” (Україна)

3. БСЕ “Будапешт” (Угорщина)

5. “Аеронаутіка” (Рим, Італія)

6. “Нефтчі” (Баку, Азербайджан)

7. “Орлеан” КЕ (Франція)

8. ЮС “Метро” (Париж, Франція)

9. ФК “Рейк'явік” (Ісландія)

За матеріалами Турнір