В краєзнавчому музеї відбувся творчий вечір Олександра Годованюка. Цей скромний чоловік пройшов шляхами війни, не зіпсувавши душі. Його спогади  втілились у  власні вірші, які він декламував перед друзями-афганцями, родиною, представниками міста. Голова профкому ХАЕС Михайло Гук пригадав свої перші кроки в колективі станції і першого наставника, яким виявився саме О.Годованюк. Звучали пісні афганської тематики з вуст Олександра, а юні вихованці Н.Горбової з свого боку зробили присутнім музичні дарунки.

З воїнами-ін­те­р­націоналістами зустрілись учні 8-Г класу зош №4. В’ячеслав Підгородецький, Іван Ковальчук, Іван Самохін з хвилюванням розповідали про своє перебування в пекельному Афганістані. Школярів цікавили подробиці служби, життєві стежки ветеранів.  Подібні зустрічі допомагають виховувати патріотами молоду поросль.

Вшанувала учасників бойових дій на території інших держав і міська влада. На урочистостях в палаці культури до воїнів звернулись з промовами заступники міського голови С.Карнаущенко та І.Михасик, голова Ради ветеранів війни та праці Лариса Живага. Вони подякували їм за мужність і героїзм, за вірність присязі. Були вручені чергові відзнаки за мужність і героїзм Івану Самохіну, Олександру Годованюку, Леоніду Холоду і Сергію Васильєву. Голова міської організації УСВА Валерій Шеліванов подякував за підтримку ветеранів директору Хмельницької АЕС Миколі Панащенку, голові профкому станції Михайлові Гуку, директорам освітніх закладів міста Олександру Роюку та Галині Омельчук, працівникам краєзнавчого музею та палацу культури.

В клубі ділових зустрічей дирекція ХАЕС вітала воїнів-афганців цінними подарунками. На вечорах вшанування були присутні інтернаціоналісти В.Шеліванов, В.Мінас, В.Родіонов, В.Зелінський, І.Комаров, Л.Холод, О.Годованюк, С.Юзик, П.Шиманський, С.Іванов, Л.Котович, О.Вітічок, В.Філіпов, В.Уфімцев, І. Станкевич, О.Склярук та інші.

Делегація нетішинців взяла участь упокладанні квітів до обеліска воїнів-афганців у Хмельницькому та Славуті. Зворушливим були відвідування могил померлих воїнів-інтернаціоналістів С.Климчука та А.Андрєєва на старому і новому кладовищах міста. Пам’ятаймо їх!

Петро Шелепало,

заступник голови міської організації УСВА

з інформаційного забезпечення