Начальник зміни турбінного цеху Роман Степанович Сиротюк, випускник Харківського інжерно-педагогічного інституту, за кваліфі­кацією інженер-теплоенергетик. Життєву дорогу почав торувати на Івано-Франківщині, де пройшли дитячі роки і згодом  навчавсься в Бурштинському енергетичному технікумі. Після його закінчення був призваний до лав Радянської армії і проходив службу командиром відділення в одній з частин ракетних військ на території Казахстану.

Трудову діяльність у ВП ХАЕС розпочав  1994 року машиністом-обхідником турбінного устаткування на блоці №1. Вважає, що своїми здобутками він зобов’язаний наставникам. З великою вдячністю згадує першого начальника зміни цеху Анатолія Валентиновича Бабкіна та Євгена В’ячеславовича Носикова, які щедро ділились з ним власними знаннями і досвідом. Сам Роман день при дні вивчав премудрості справи, наполегливо працював і добре зарекомендував себе в ділі. В січні 2004 року був переведений на посаду начальника зміни ТЦ. Перша нагорода в трудовій біографії – Почесна грамота – була за пуск енергоблока №2,  до введення в дію якого він і його зміна доклали чимало зусиль. Отже, головні мрії здійснились: має роботу за фахом та міцну сім’ю. Його дружина, Оксана Євстахівна працює лікарем-терапевтом СМСЧ-4. Подружжя виховує доньку Світлану, ученицю 5-го класу НВК, яка наповнює їх дім радістю.

На роботі ж його чекають колеги по зміні, портрети двох праці­вників якої -  інженера з управління турбіною Анатолія Токмана та машиніста двигунів внутрішнього згоряння Василя Радіонова - 2009 року були занесені на Дошку пошани ВП ХАЕС.

В зміні також «виросли» гарні спеціалісти – Роман Єпіхін, Арсен Міносян, Сергій Комар, Оксана Аржанцева, Сергій Захарченко. Персонал зміни вважає, що їм поталанило працювати з людиною, якій притаманні чесність, скромність, повага до підлеглих, готовність допомогти і словом і ділом.

Лариса Дорошенко