Комісія з культурно-масової роботи діє відпові­дно до «Положення про постійну комісію профкому первинної профспілкової організації Хмельницької АЕС з культурно-масової роботи». Ознайомитись з документами, що регламентують роботу комісії, можна за адресою Outlok/Общие папки/Все общие папки/Профком/Культурно-масова робота/Нормативные документы.

У складі комісії  працює 15 людей, кожен  відповідає за окремий напрямок роботи, при цьому не можна сказати, що якийсь сектор закріплений за конкретною особою і це «тільки мій фронт роботи». В колективі комісії представлені робітники та інженери, жінки та чоловіки, які працюють в  ТЦ, ЦТАВ, ЕЦ, ЦНВУ, СГТ, ВТК, ВТС, ЕРП та ТрЦ. Таке різноманіття допомагає різносторонньо оцінювати потреби колективу ВП ХАЕС, знати його проблеми та потреби, і головне - оперативно реагувати та вирішувати  завдання, які ставить колектив перед комі­сією.

 Щовівторка та щочетверга з 14 до 15 години проводяться розширені засідання комісії (102 засі­дання у 2009 році), на яких члени комісії спілкуються з працівниками ВП ХАЕС, проводять запис на поїздки, здійснюють роз’яснювальну роботу, приймають заявки на участь в запланованих комісією заходах та здійснюють зворотній зв’язок з членами профспілки. Цей напрямок відноситься до організаційного сектору роботи комісії.  Його чітке виконання є одним з найважливіших завдань комісії, тому що якість  виконання впливає на загальний імідж профспілки ППО ХАЕС. Всі засідання ККМР проходять у відкритому режимі, тобто на них може бути присутній будь хто з членів ППО ХАЕС.

Таким чином, напрямки роботи комісії нам підказують працівники станції, наші колеги. Детальна інформація про заходи, які будуть проводитись комісією, заздалегідь вивішується на Дошках оголошень та публікується в газетах, також з більш детальною інформацією можна ознайомитись  за адресою Outlok/Общие папки/Все общие папки/Профком/Культурно масова-робота/Наше завтра.

Для вирішення завдань, що ставить перед комі­сією колектив впродовж 2009 року, було проведено 13 постановчих засідань комісії (на яких вирішувались основні організаційні питання, проводився аналіз виконаних робіт та планувалась наступна робота).

Основні напрямки роботи комісії розподіляються на 8 секторів:  організаційного сектора,  сектора організації дозвілля, загального, екскурсійного, туристичного, концертного, виставкового, та інформаційного секторів.

Зазвичай проведені ККМР заходи настільки цікаві та захоплюючі, що про враження від них  учасники пишуть в газети. Для популяризації діяльності комісії та зацікавлення працівників ХАЕС в змістовному проведенні дозвілля про роботу комісії монтуються відеофільми, випускаються фотостінгазети. При комісії також функціонують клуби та гуртки, а саме: студія танцю, клуб «Козацька слава», клуб «Інтелект» та віртуальний клуб «Хобі».

За традицією до Дня Збройних сил України та Дня виведення військ з Афганістану комісія з культурно-масової роботи провела  два турніри з кульо­вої стрільби, в яких взяли участь близько 300 чоловік, а любителі екстриму, військових походів та зброї напередодні Дня Перемоги мали можливість продемонструвати тактичні навички ведення бою під час гри в пейнтбол.

Завдяки старанням членів комісії з культурно-масової роботи 1 квітня не обійшлося без сміху – було організовано конкурс гумористичних стінгазет, переможці якого отримали грошові винагороди.

Вперше за час роботи комісії для любителів історії та подорожей було організувано мотопробіг по 9 замках України. Впродовж уікенду нетішинські байкери відвідали фортифікаційні споруди в Кам’янці-Подільському, Хотині, Окопах, Чорвоногороді, Теребовлі, Тернополі, Збаражі, Кременці та Чорткові.  Для цього вони перетнули межі чотирьох областей – Хмельницької, Чернівецької, Тернопі­льської та Рівненської. Щоб побувати в  9 замках, вони подолали 800 км. Кажуть, що найбільше вразили Червоногород і Збараж.

Восени комісія з культурно-масової роботи організувала акцію «Зелений коридор». Вздовж дороги (від мосту через р. Горинь до НТЦ) було висаджено 350 саджанців калини, червоного дуба, липи, клена, горіхів та горобини, а також  кущі спіреї. Окрім озеленення міста ця подія носила й  виховний характер, адже в ній взяли участь не лише працівники ХАЕС, але й їх діти. Вразила кількість учасників, які взяли участь в акції – близько 70 чоловік. Найактивнішим були вручені іменні сертифікати учасника акції «Зелений коридор».

Минулого року 7 підрозділів ХАЕС (ЕРП, ВЯБ, ВОНС, РЦ, ВТК, ВКМ, КТВ) святкували ювілеї. Урочистості супроводжувалися концертно-розважальною програмою у виконанні членів ККМР. Особливо ювілярам припала до вподоби різноманітність конкурсів, концерти та професіоналізм ведучих.

2009 рік не був насичений різноманітними подорожами, екскурсіями. Прикро, що вдалось провести тільки п’яту частину із запланованих поїздок. Поїздки до Умані, Львова, Києва, Почаєва завжди користувалися попитом серед шукачів нових вражень. Ці міста відвідало 236 чоловік.

  Окремо варто виділити культурний відпочинок працівників ХАЕС. Найбільшою популярністю користувалися поїздки в Рівненький зал камерної та органної музики.  Не залишилися поза увагою атомників і спектаклі, театральні вистави та  фестивалі. Загалом на прем’єри до Рівного їздило 245чоловік.

Любителі активного відпочинку традиційно обирають для екстриму гірськолижний курорт Буковель. За рік було виділено 220 путівок вихідного дня у відпочинково-оздоровчий комплекс «Петрос», що поблизу Буковелю.

Найактивніша частина працівників ХАЕС обирає пішохідний туризм. Кількість ходоків щороку збільшується. За сезон, що триває всю теплу пору року, вони розробили та пройшли 6 маршрутів. Найпопулярнішими були походи гірськими масивами України.

Особливе захоплення у жінок викликав святковий концерт до 8 Березня «Даруємо матусі свято!», у виконанні їх дітей та творчих колективів міста.

 До професійного свята енергетиків ККМР орга­ні­зувала та провела два вечори відпочинку  для працівників та пенсіонерів ХАЕС, які супроводжувалися насиченою концертно-розважальною програмою.

У різний час протягом року у виставкових залах міста експонувалися фотографії Сергія Ремнякова та вишиті рушники персоналу ЦГЗ. Обидві події привернули увагу цінувальників мистецтва та залишили незабутнє враження у жителів нашого міста.

  Наприкінці року Сергій Ремняков зібрав любителів творчості Сергія Єсеніна на літературний вечір, присвячений пам’яті поета. Тут звучала інформація про життя та творчий шлях класика, декламувалися його вірші.

Протягом року комісія вела кропітку аналітичну роботу щодо інтересів та захоплень працівників ХАЕС з метою подальшого залучення їх до участі в заходах. Про ефективність проведеної роботи свідчить кількість працівників, що взяли участь у вищезазначених заходах.

Олена Романова, голова ККМР ПК ППО ХАЕС