Наближається час справжнього «зеленого» футболу. Та поки сніг лише надумав танути, підготовчі турніри у повному розпалі під дахом Палацу спорту «Енергетик».

Протягом двох днів, 17 та 18 лютого, десять команд з центрально-західних просторів України виборювали основний приз – кубок – на міжобласному турнірі серед юнаків 1997-1998 років народження.

До групи «А», окрім господарів КДЮСШ-98 та КДЮСШ-97 (2-ий склад), потрапили львівський «Локомотив», хмельниць­ка ДЮСШ-1 та представник Івано-Франківщини «Городенка»­.

Групу «Б» склали київський «Каштан», дві ДЮСШ –  долинська (Івано-Франківщина) та коростенська (Житомирщина), львівська «Галичина» та ще одна нетішинська команда – КДЮСШ-97 (1-ий склад).

В «А» перевага «Городенки» та «Галичини» врешті-решт виявилася майже стовідсотковою. Це щодо очкових здобутків. «Розписавши» нічию 1:1 між собою, решту своїх конкурентів обоє переграли. Але шанс здобути головний кубок завдяки мінімально кращій різниці забитих та пропущених м’ячів (+10 проти +9) отримала «Городенка». У «Б»-групі перебіг подій виявився ще більше заплутаним. Команди КДЮСШ-97 (1), ДЮСШ (Долина) та ДЮСШ (Коростень), звівши по два поєдинки між собою до нічийної гавані, перше-третє місця визначили також із допомогою додаткових розрахунків. Найкраща різниця, як з’ясувалося, у нетішинців (+18). У долинян +14, у житомирських футболістів – лише +8.

Далі вступив у дію простий принцип. Команди, котрі посіли останні місця у своїх групах, розіграли 9-10 сходинки. «Каштан» з рахунком 2:1 здолав опір місцевої КДЮСШ-97 (2). У матчі за 7-у позицію нетішинська КДЮСШ-98 з аналогічною мінімальною перевагою переграла «Галичину». П’яте місце виборола коростенська ДЮСШ, зустрічаючись із хмельницькими однолітками – 5:3. «Бронзовий» кубок поїхав до «Долини», яка врешті-решт впоралася з «Локомотивом». А «золотий» нетішинці не віддали нікому, у тому числі своєму візаві по фіналу. Упевнена перемога підопічних Володимира Моцюка – 3:0!

Медалі знайшли своїх володарів, як і грамоти. Організатори змагань відзначили найкращих: гравця турніру, голеадора, воротаря.

Богдан Фединчук