В басейні спорткомплексу «Енергетик» відбулись змагання з плавання в залік Х спартакіади ХАЕС, у яких взяли участь 107 фізкультурників з різних підрозділів ХАЕС.

Чоловіки і жінки змагались на голубих доріжках у таких видах, як брас, вільний стиль, плавання на спині. Основна дистанція – 50 метрів, для найвитриваліших – 100 метрів вільним стилем. Змагання проводились серед наступних вікових груп: 19-39; 40-49 та понад п’ятдесят років у чоловіків; 19-34; 35-44 та понад 45 років серед жінок. Переможцями серед чоловічих вікових груп стали на дистанції 50 метрів вільним стилем В.Городецький (ТЦ), А.Андрійчук (НТЦ+РЦ), К.Кияк (збірна відділів); Ю.Приймак, В.Образцов, В.Стариков (всі – ЦТАВ); В.Вельдін (ЦРБ+ЦДПРВ), В.Гіпс і В.Генсіцький з ЕРПу.

У плаванні на спині кращими були: В.Городецький (ТЦ), А.Орловський (ЕРП), Д.Храбрих (ЦТАВ); В.Федорчук (ЕЦ) та Р.Сиротюк (ТЦ); В.Григоренко (ЕРП) та О.Арістов (НТЦ+РЦ).

У брасі на 50 метрів відзначились: А.Андрійчук (НТЦ+РЦ), Д.Гордєєв (ЕРП), І.Вельдін (ТЦ), Е.Айсін (ЕЦ), Р.Ірхін (ЦТАВ), В.Цимбал (ЦРБ+ЦДПРВ); С.Пенчук (НТЦ+РЦ), В.Константінов (ЦРБ+ЦДПРВ) та В.Маліновський (ТЦ).

Стометрівку найшвидше подолали: І.Бортник (ТЦ) в групі 19-39-літніх, В.Апарін (ТЦ), В.Конопацький (ЦТАВ), Л.Іванюк (ЕРП); В.Вельдін (ЦРБ+ЦДПРВ), Р.Бондаренко (ТЦ) та В.Константінов (ЦРБ+ЦДПРВ).

В жіночих плавальних дисциплінах відзначились: (50 метрів на спині) Олена Микитюк (ГТЦ+КГ) і Наталія Гайдук (ТЦ) в групі 19-34 років; Світлана Філіпова (ЦТАВ) і Оксана Аржанцова (ТЦ) серед 35-44 річних; Надія Панасюк (ЕРП) і Лариса Грішанова (НТЦ+РЦ).

У змаганнях на дистанції 50 м вільним стилем в групі 35-44 літніх відзначились Анна Галамага (ЦТАВ) та Наталія Тарикіна (зб. відділів); в наступній – Ніна Андрійчук (ГТЦ+КГ), Лариса Грішанова (НТЦ+РЦ) і Ольга Кошмай (ЕРП).

Серед брасисток відзначились Оксана Галицька (ТЦ), Анна Галамага (ЦТАВ) та Віра Теряєва (ТЦ).

В командних змаганнях з плавання перед ведуть турбіністки – 158 очок, фізкультурники цеху ТАВ завоювали 153 очка і на очко відстали ЕРПівці.

Сергій Горбатюк, головний суддя змагань