стежками  пізнання

У Нетішинській ЗОШ І-ІІІ №1 чимало педагогів, які шукають шляхи і засоби створення оптимальних умов для того, щоб учні якнайкраще реалізували свої можливості, прагнули пізнати світ, рідну землю, свій рід, зрештою реалізували себе.

До таких творчо обдарованих педагогів належить вчителька французької мови і етики, класний керівник 8-Г класу Надія Анатоліївна Кравець. Педагогіка – її втілена дитяча мрія. Після закінчення 1977 року Київського інституту іноземних мов, А.Кравець стає викладачем французької мови. Педагогічну діяльність розпочинала у Бердичівській сш №2 (Житомирська обл.) на посаді вчителя іспанської мови. Згодом удосконалювала педагогічну майстерність у Здолбунівській сш №6 на Рівненщині, а з 1982 року Надія Анатоліївна сповна віддається улюбленій зош І-ІІІ ступенів №1. За ці роки в якості класного керівника провела у доросле життя три випуски старшокласників, виховала сотні переможців і призерів міських і обласних предметних олімпіад з французької мови.  Надія Анатоліївна творчий педагог. Запроваджуючи у практику нетрадиційні прийоми і методи, вчителька дає право дитині на самостійне вирішення проблеми, розвиває почуття довіри, любові до близьких, формує в дітях активну життєву позицію. Під час проведення занять, виховних заходів, гурткової роботи, вчителька надає пріоритет розвивальним, виховним та навчальним завданням, стимулює пізнавальну активність школяра.

На її піввіковий ювілей випускники 1990-го запросили колишнього класного керівника у кафе, де на неї очікував практично весь клас…

Надія Анатоліївна – наставник молоді, спеціаліст з великої літери. Звання «Старший вчитель», десятки грамот і подяк за участь вихованців у міських, обласних, республіканських олімпіадах свідчать, що вона сповна віддається справі виховання підростаючого покоління.

Нині до Надії Анатоліївни Кравець прийшов новий ювілей. Роки роками, а вона така ж активна. Щоранку поспішає на побачення з школою. Її дні розписано по годинах, адже є ще великі творчі плани, хочеться ще багато зробити для рідної школи, для сім’ї. Добра вам, Надіє Анатоліївно!

Петро Шелепало,

відмінник освіти України