Чоловік, щоб помститися колишній дружині, скористався сірчаною кислотою

 Лікарі і науковці уже давно дійшли спільного знаменника у тому, що кохання — це своєрідна хвороба, обумовлена хімічними процесами в організмі. Нехай вона і здебільшого приємна, але ж як і будь-яка хвороба може мати ускладнення та побічні наслідки, особливо, коли почуття нерозділене. Ось тоді закохана людина перестає себе контролювати і може навіть стати небезпечною для суспільства.
     Історії відомо чимало фактів, коли під впливом нерозділеного кохання люди зважувалися на неймовірні, а інколи — й жахливі вчинки. Це й інтриги, і насилля, і, навіть, убивства. Останнім часом серед ображених чоловіків став популярним такий засіб помсти, як сірчана кислота. На думку більшості з таких «месників», понівечене обличчя, як ніщо інше, здатне спричинити жінці душевні муки і відвернути від неї прихильників на решту її життя.
     Саме такий спосіб розправи з колишньою дружиною обрав 28-річний мешканець Хмельницького. Шлюб від розпаду не змогла врятувати навіть маленька дитина. За цей час 28-річній жінці вдалося влаштувати особисте життя, а от чоловік так і залишився самотнім. За останні роки він кілька разів намагався повернути кохану жінку, але вона вперто не бажала повертатися до колишнього життя. Тоді молодик замислив помсту. Діяв не спонтанно, а заздалегідь підготувавшись: придбав сірчану кислоту, вивчив розпорядок дня коханої, подбав про маскування. У день розправи чоловік, аби його не впізнали, переодягнувся у жіночий одяг. Волосся та обличчя прикрив хустиною. Підстерігши дружину неподалік будинку, чоловік плеснув їй у обличчя нищівною рідиною. Жінка від несподіванки навіть не встигла розгледіти обличчя свого кривдника, лише закричала від болю.
     Заховавши одяг, зловмисник, задоволений помстою, повернувся додому у Дунаєвецький район, де проживав останнім часом разом з сестрою.
     Тим часом потерпілу доставили до лікарні. У бідолашної сильно постраждали очі, аби зберегти зір, необхідна пересадка рогівки. Крім того на обличчі молодої жінки, можливо, назавжди залишаться страшні рубці.
     На даний момент підозрюваний у вчиненні злочину затриманий і перебуває під вартою. За фактом заподіяння тілесних ушкоджень порушена кримінальна справа, розслідування триває.

Інна ПРОНИК