Три пятикласника із Шепетівського району вирішили розважитися на перерві та «перевірити» бойову готовність термінових служб викликів — «101», «102», «103» та «104».
     Один із школярів хизувався перед друзями власним мобільним телефоном, щойно подарованим батьками, але не врахував, що грошей на рахунку не було. А хлопцям же край кортіло випробувати апарат. Ось тут один із них, непоганий хлопчина, але про якого на селі говорять: «Де не посій, там вродить», згадав, що виклики служб допомоги здійснюються безкоштовно — йому і доручили «відповідальну» місію. За десять хвилин, що тривала перерва, бешкетники підняли на ноги сотню людей. До працівників газової служби хлопець зателефонував декілька разів, щоб продемонструвати своє вміння лаятися. Далі — більше: лікарів швидкої він направив у своє село до неіснуючого п’яниці із нападом «білої гарячки», а ось працівникам МНС він дав більш «складне» завдання: направив у «заміновану» сільську школу, розташовану у найвіддаленішій точці району.
     У випадках повідомлень про замінування будь-яких об’єктів, у яку б службу не надійшов дзвінок, інформуються усі відповідні органи і на місце події виїжджають і пожежники, і працівники міліції та швидкої, і працівники газової служби.
     Звісно, про хибність виклику могли тільки здогадуватися, але діяли, як завжди, чітко та злагоджено. Усіх дітей, персонал навчального закладу та жителів навколишніх господ, які ні сном ні духом не відали, що привело у їх село одразу таку кількість спецслужб, евакуювали у безпечне місце. І тільки після кількагодинної роботи кінологів та вибухо-техніків стало зрозуміло — хтось пожартував. Тоді до справи взялися оперативні служби Шепетівського РВ УМВС України в Хмельницькій області, і уже надвечір до школяра завітали співробітники міліції.
     Односельці стверджують, що хлопцям, винним у вчиненому переполохові, швидше за все бракує уваги та виховання з боку власних батьків. А за «головним» анонімним додзвонювачем взагалі золоті верби «ростуть»: то курча у шкільному туалеті втопить, то запросить товариша у гості, а потім собаку на нього спустить. Але звичайні витівки 11-річного хулігана, як бачимо, набрали більш серйозних розмахів. Тож тепер батьків халамидника за неналежне виховання дитини притягнуть до адміністративної відповідальності, окрім того жарти неповнолітнього сина обійдуться їм у чималу копійку, селянам доведеться відшкодувати десятки тисяч завданих усім задіяним службам збитків.

Юлія ГРИНЬ