«Енергоатом» підвищуватиме соціальні стандарти

Пріоритетними напрямками роботи адміністрації НАЕК «Енергоатом» і профспілкового комітету Компанії визначено забезпечення виконання колективного договору в повному обсязі, недопущення зменшення кошторису на соціальний розвиток компанії на 2010 рік, а  також, безумовного забезпечення фонду оплати праці на 2010 рік. Таке рішення було прийнято 25 березня на звітній конференції трудового колективу з виконання Колективного договору ДП НАЕК «Енергоатом».

Відтак, першочерговим завданням було визнано захист тарифу на електроенергію на рівні, достатньому для виконання у повному обсязі Колективного договору на 2010 рік. Тариф на атомну енергію варто збільшити до 23, 56 коп за кВт.годину (нині діючий тариф – 15,83 коп за кВт.годину).

Президент Компанії Юрій Недашковський інформував учасників конференції  про зростання цього­рі­чного фонду оплати праці на 30%, а відтак, соціальні стандарти також підвищаться. Він відзначив, що соці­альна політика є одним з пріоритетів діяльності Компанії та невід’ємною складовою ядерної безпеки.

Окрім того, буде продовжено роботу з урегулювання поетапного збільшення мінімальної тарифної ставки для непромислового персоналу, розробки єдиного порядку  визначення  загального стажу роботи працівників  ДП НАЕК «Енергоатом» для нарахування щомісячної надбавки за стаж роботи тощо.

Учасники конференції вирішили продовжити дію договору, який діяв у 2008-2009 роках, із змінами і доповненнями до 2011 року.

До 31 травня адміністрація Компанії та профспілковий комітет опрацьовуватимуть пропозиції, внесені на розгляд трудовими колективами відокремлених підрозділів щодо змін та доповнень до діючого Колективного договору.

Своїми враженнями від роботи конференції та її результатів поді­лився один із делегатів від ХАЕС, голова профкому М.В.Гук. Не станемо повторювати питання, які після обговорення знайшли відображення в прийнятій постанові. Окрім них делегати загострювали увагу на інших проблемних моментах, які потребують вирішення. Йшлося, зокрема, про належне забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, атестацію робочих місць, проходження медоглядів. На звітній профспілковій конференції ДП НАЕК «Енергоатом», яка відбулася того ж таки дня, затвер­дже­но кошторис витрат на 2010 рік. У ньому закладено 1 мільйон гривень, який буде спрямовано на обов’язкове мамологічне обстеження працівниць атомних електростанцій, а в разі потреби і їх лікування. Це робитиме спеціалізована клініка в Києві. Увійшли до кошторису окремим рядком пункти, що стосуються іміджевої роботи профкому енергокомпанії. Йдеться, передусім, про фінансування участі талановитих представників колективів, дітей працівників АЕС у конкурсах, фестивалях, турнірах, змаганнях, чемпіонатах тощо. Передбачено також кошти на оздоровлення персоналу, дітей, на відзначення свят, скажімо, 8 Березня, Дня міста  в містах-супутниках, Дня енергетика.

У зверненні до президента компанії Юрія Недашковського наші делегати порушили актуальне для Нетішина питання – виділення, при можливості, додаткових коштів для завершення будівництва будинку № 505. Бо ж нераціонально й затратно заходити в наступну зиму, не здавши його в експлуатацію повністю, а не частково. Добре було б довести справу до кінця, виконати увесь передбачений обсяг робіт, подати тепло, і нехай би майбутні жильці облаштовували свої помешкання та справляли новосілля.

Розуміння цієї ситуації в керівництва НАЕК є, і в разі сприятливих фінансових умов готові піти назустріч.