Протягом останніх років, за даними бізнес-рейтингу, ТОВ «Центр підготовки персоналу Управління будівництва Хмельницької АЕС» неодноразово виборювало звання «Лідер галузі». Нагадаємо читачам, що отримати його вкрай складно, не маючи вагомих здобутків, адже потрібно на підставі офіційних даних Державних органів статистики України увійти до 50 кращих серед 300 000 підприємств України усіх форм власності. Це означає, що обсяг наданих послуг,  продуктивність праці, заробітна плата і, чистий прибуток мають бути «на висоті». Минулоріч, у переддень Пасхи, Центр підготовки персоналу отримав Національний сертифікат, медаль міжнародного зразка «Лідер галузі», а директор Антоніна Миколаївна Тумаха – грамоту, відзнаку «Професіонал галузі» та можливість взяти участь у саміті лідерів економіки, що проходив у Єгипті. Нещодавно на адресу товариства надійшла чергова ділова пропозиція. Як представника галузі та керівника-професіонала пані Тумаху запросили на саміт до Китаю. Програмою візиту передбачено відвідини найбільшої світової виставки «ЕКСПО-2010» у Шанхаї та урочисте вручення відзнаки «Хрест пошани». Про пізнавально-екскурсійний аспект поїздки організатори теж подбали завчасно. Знайо­мство зблизька з Пекіном та його підземним містом, Великою китайською стіною та імператорськими усипальницями династії Мін, відпочинок на Південно-Китайському морі та прогулянка канатною дорогою на мавп’ячий острів. Часу має вистачити – на все кілька завершальних днів квітня та цілий тиждень початку травня. Проживання, звісно ж, у фешенебельних п’ятизіркових готелях. От чи по кишені ця поїздка для ТОВ «Центр підготовки персоналу», чи доведеться обмежитися лише розміщенням довідкової інформації підприємства та позиції у рейтингу на офіційному сайті міжнародного економі­чного рейтингу «Ліга кращих» www.bussinessukraine.net українською та англійською мовами і отриманням відзнаки «Хрест пошани» з відповідним посвідченням тут, на місці?

Товариство управління будівництва, котре охоплює навчанням та перенавчанням місто й округу, продовжує успішно виконувати свої основні функції. Основним завданням для центру залишається надання  професійної підготовки та перепідготовки, підвищення кваліфікації працюючих, навчання посадових осіб і спеціалістів премудростей з охорони праці.

Розширюється список будівельних професій, які затребувані на ринку праці нині або стануть такими в найближчий період. «Цьогоріч, отримавши попередньо ліцензійний дозвіл Міністерства освіти України, - ділиться Антоніна Миколаївна, - ми ввели дві нові спеціалізації – оператор котельні та опалювач. Таким чином їх кількість зросла до 14-ти».

Вдосконаленню ж матеріально-технічної бази немає меж. Тут також «Центр підготовки персоналу» на місці не застоюється.

Тож, процес триває. Незалежно від того, що, можливо, Китайський саміт поки що пройде без безпосередньої участі нашого товариства. Зате бюджет Центру «полегшає» лише на 5 тисяч гривень, замість приблизно 65-и. Але про всяк випадок директор має цікаву пропозицію для тих, хто мріє відвідати Піднебесну країну, а отже, має бажання виступити спонсором поїздки або поїхати від імені товариства. Пропозиція дійсна, але обмежена в часі. Тому телефонуйте терміново – 6-73-62.

Богдан Фединчук