Традиція випікати паски до Великодня у їдальні ХАЕС зародилась більше двох десятків років тому. До випуску першої, як кажуть, пробної партії, були причетні кондитери Лариса Юрчук та Наталія Галицька (на знімку). Після того, як керівництво відділу робітничого постачання переконалось, що у цих жінок вироби виходять смачними, то й розмов більше не виникало, мовляв, кому ж довіряти. Згодом до виготовлення пасок долучались і інші працівники, які охоче прислухалися до порад кондитерів з досвідом.

Хороші відгуки про смакові якості пасок вже давно не обмежуються територією електростанції, бо її працівники пригощають виробами рідних та знайомих.

Кондитери Лариса Юрчук та Наталія Галицька завжди у постійному творчому пошуку: читають літературу про хлібопечення, приготування різноманітних хлібобулочних виробів. А нинішній випуск пасок – це вже поєднання багатьох оригінальних рецептів.

- У нашій їдальні, - каже її завідувач Оксана Крук, - вже давно забули, що таке – розтиражовані роками рецепти, - ми постійно оновлюємо асортимент, вдосконалюємо технології.  Пропозиції може вносити кожен. Розглядаємо спільно, радимось. А потім стає приємно чути від відвідувачів їдальні: «Дівчата, ще такого не пробували. Але й смачно!»

Коли у храмах Нетішина розпочнеться обряд освячення пасок, у багатьох великодніх кошиках неодмінно будуть святкові хлібини від умільців їдальні ХАЕС.

Олександр Шустерук

Фото автора