Саме такі відгуки про вчительку історії та класного керівника 8-А класу зош №4 Надію Анатоліївну Каток  доводилось чути ще до нашого знайомства. Переступивши 2005 року поріг цієї школи, я переконався , що вона належить до знакових особистостей. Майже 10 років поспіль Надія Анатоліївна повноправний член колективу. Навчалась у Полянській середній школі, а згодом у нетішинських десятирічках №1 та 3.

1995 року вступає на історико-соціологічний факультет Рівненського державного гуманітарного університету, після закінчення якого і приступає до роботи вчителя історії зош №4. З 2004 року за сумісництвом методист управління освіти міста. Компетентність, володіння ефективними формами організації навчально-виховного процесу допомагають їй у розв’язанні вагомих педагогічних завдань. Її уроки відзначаються чіткістю, насиченістю матеріалу, емоційністю спілкування з учнями, науковістю.

Надія Анатоліївна підготувала переможців та призерів місцьких і обласних предметних олімпіад. Приміром Сергій Роюк проягом двох років виборював першість у міській олімпіаді з історії, 2009 року на обласній олімпіаді став п’ятим і цього року пробився до трійки кращих. І у конкурсі творчих робіт серед учнів 9-11 класів «Україна в Європі – Європа в Україні» учень 11-А класу Юрій Романік в обласному етапі був третім.

У обласному етапі олімпіади з історії цьогоріч брав участь учень 8-Б класу Максим Поліщук. Її учні активні учасники конкурсу-захисту дослідницьких робіт Малої Академії Наук. Зокрема Роман Марков в числі трьох кращих міського етапу.

Н.Каток керівник творчої групи вчителів суспільних дисциплін «Колосок пам’яті». Звичайно, самоудосконалюється, опановує нові знання.

Чергова атестація вчителів у 2009 році стала певною вершиною у її сходженні наверх, адже вона отримала 1 категорію і звання «Старший вчитель».

Талант любові – рідкісний талант. Вона має такий талант

 Петро Шелепало,

відмінник освіти України