У Нетішині рибалок не бракує. Будь-якої пори року на водоймах, які знаходяться­ на околицях міста, можна побачити когорту захоплених магією поплавка та вудлища. Більшість з них є працівниками ХАЕС. Саме це стало приводом для створення на електростанції у 1999 році товариства рибалок-аматорів, яке згодом набуло статусу клубу. Сьогодні його активних членів нараховується майже чотири сотні чоловік, що практикують такі напрями рибальства, як спінінг, «мормишка», фідер тощо.

Нещодавно відбулися збори членів «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС», на яких були намічені плани діяльності на 2010 рік. Про це розмова з його головою Сергієм Онищуком.

- Сьогодні вже не потрібно переконувати, що риболовля є хорошим відпочинком,- розповідає Сергій Онищук, - це ми бачимо на прикладі багатьох працівників електростанції, які часто виходять на водойми з надією на хороший улов. Не випадково на нашій електростанції було організовано «Клуб рибалок-аматорів ВП ХАЕС», основна мета якого – популяризація активного відпочинку. Це також дало поштовх до залучення працівників електростанції до спортивного рибальства. Коли раніше нам вдалося зробити змагання з риболовлі на поплавкову вудочку традиційними, то тепер популярності набирають й інші види. Враховуючи постійний інтерес до діяльності рибалок-аматорів, виникла потреба багато нагальних питань обговорити, як мовиться, колегіально.

- Які теми були обрані для обговорення?

- Членів нашого клубу насамперед цікавить організація майбутніх змагань зі спортивної риболовлі. Хочу запевнити, що 27 березня цього року всі бажаючі зможуть взяти участь у рибальському «полюванні» на хижака. Змагання відбудуться у секторі в районі річки Гнилий Ріг. У травні буде нагода на спінінг впіймати окуня. Наймасовіші за кількістю учасників завжди є змагання на поплавкову вудочку, 10 липня у наших рибалок знову з’явиться можливість показати свій хист. А завершать сезон активні спінінгісти, їх «баталії» на водоймі очікуються 16 жовтня. На зборах було також порушено питання про можливість організації змагання з риболовлі коропа. Але для цього необхідно формувати команди. У клубі будуть розглядатись будь-які пропозиції.

- Знаю, що є ідея більш активізувати роботу «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС».

- У рибальстві велике значення має досвід. Переконаний, що будь-яка інформація не буває зайвою, рибалки повинні постійно спілкуватись між собою. Я запропонував членам клубу визначитись у напрямках риболовлі і приділити цьому максимум уваги. Під час зборів Володимир Тихолаз погодився об’єднати навколо себе любителів фідерної риболовлі. Надіюсь, що проявлять себе й інші активісти.

- Спортивні змагання вимагають чіткої організації. Хто допомагає у їх проведені?

- Насамперед це адміністрація та профспілковий комітет. У роботі наших зборів взяли активну участь заступник голови профкому Людмила Малько, голова спортивно-масової комісії Степан Пенчук. Вони запевнили, що сприяння діяльності «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» буде на належному рівні. Є розуміння й з боку загону відомчої воєнізованої охорони. На завершення хотів би побажати нашим рибалкам вдалих «трофеїв» і позитивних емоцій.

Олександр Шустерук

P.S. Про умови рибальства у нерестовий період буде повідомлено після надхо­дження відповідних документів.