Побачити, щоб скласти  власну думку

Громадські організації зони спостереження особливо прискіпливо ставляться до усього, що відбувається на Хмельницькій АЕС. Інтерес не лише побутовий - керівники громадських об’єд­нань подекуди намагаються схилити членів  очолюваних ними організацій до певної думки, не завжди виваженої. Однак станція завжди йде назустріч у організації екскурсій людям, які           хочуть скласти власну думку про атомну енергетику.

На збіглому тижні ХАЕС відвідали шепетівчани, в числі котрих були депутати міськради М.Ю. Кикоть,  В.І.Чикін, головний спеціаліст з питань внутрішньої політики, інформації та зв’язків з громадськістю оргвідділу міськвиконкому Н.В.Міщук, члени громадських рад: голова Асо­ціації колишніх депутатів  та представників ради О.І.Губін, секретар організації ВГО «Захист дітей війни» Н.О.Лясковська, голова місцевої організації ветеранів і пенсіонерів органів внутрішніх справ І.Н.Пивовар, голова місцевої добровольної спілки «Союз Чорнобиль» М.Г.Чайка, голова міської спілки ветеранів Афганістану В.М.Окорський та інші.

 Делегація відвідала навчально-тренувальний центр, будівельний майданчик енергоблоків №№3 та 4, машзал блока №2, оглянула територію станції.

В завершальній стадії відвідин шепетівчани зустрілись з генеральним директором станції Миколою Панащенком, який охарактеризував найважливіші складові діяльності ХАЕС, розповів про громадські слухання щодо спорудження енергоблоків три та чотири, дав відповіді на запитання співрозмовників. Шепетівчани переймались проблемами екології, включення міста Шепетівки в зону спостереження ХАЕС, економічними складовими тощо.

Фото  Валерія  Валуєва