«М’яч на нашій половині поля»

На Хмельницькій АЕС проведено конференцію трудового колективу. В порядку денному стояв ряд

важливих питань з життя стан­ції. Про перебіг подій та рі­ше­н­­ня конференції читайте на сторінках  3-5

 

Так охарактеризував ситуацію з добудови третього і четвертого енергоблоків генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко

Відповідаючи на запитання делегатів конференції трудового колективу станції, яка відбулася тиждень тому, стосовно перспективи будівництва нових потужностей на нашому майданчику Микола Сергійович сказав, що добудова набере реальних обрисів лише після прийняття Верховною Радою України відповідного Закону, який дозволить приступити до будівництва. За відсутності закону будівництво не може стартувати за жодних умов. Позаяк у поточному році не вдалося вийти на прийняття Закону, - загальмувався переговорний процес з Російською Федерацією на предмет отримання кредитних коштів на будівництво. Нині він, так би мовити, в режимі стагнації – росі­йська сторона зажадала спершу дочекатися вирішення питання про будівництво на законодавчому рівні, а тоді вже плідно й предметно вести мову про надання обумовлених кредитів. НАЕК «Енергоатом» продовжує працювати з росіянами, аби знайти розумний вихід з ситуації і рухатися далі.

На початку конференції її головуючий Михайло Гук в розрізі затвер­дження регламенту роботи зібрання напівжартівливо зазначив: пропоную завершити розгляд питань порядку денного сьогодні. Сміх сміхом, але на пам'ять прийшли аналогічні конференції кінця 90-х, коли гарячі дискусії, викликані в основному неплатежами за відпущену електроенергію, що спричинило справжню кризу з виплатою заробітної плати енергетикам, тривали заледве не до півночі. На щастя, така практика залишилася історією, і не має продовження. А цього разу причини для занепокоєння з приводу можливого затягування не було, делегати зуміли дуже оперативно розглянути винесені на конференцію питання та прийняти відповідні рішення. Їх було всього три, а ще «Різне».

Про підсумки роботи колективу станції за 10 місяців поточного року доповів Микола Панащенко. Станом на 10 листопада обидва енергоблоки виробили понад 12 мільярдів кіловат-годин електроенергії. За умови, що перший енергоблок вчасно вийде з ремонту, енергетики очікують досягти на кінець року показника 14,3 мільярда кВт/год замість запланованих 14,116. З початку експлуатації, а це фактично 24 роки роботи, на рахунку ВП ХАЕС вже більше 198 мільярдів кіловат-годин електроенергії.

У своєму виступі Микола Сергійович проаналізував виробничі показники та соціальний розвиток, трудову дисципліну, окремо зупинився на одному з найважливіших аспектів роботи ядерного об’єкта – його безпеці. В цьому сенсі 2011 рік унікальний, і така особливість у підходах до рівня безпеки енергоблоків викликана поді­ями на японській «Фукусімі-1». Значну роботу проведено на вітчизняних АЕС в рамках додаткової оцінки безпеки, це питання стане предметом обговорення на Колегії ГІЯРУ, яка відбудеться 24 листопада. Великий перелік заходів включає Комплексна (зведена) програма підвищення безпеки, найбільш значимі з яких у поточному році вже реалізуються.

Не оминув увагою генеральний директор ще одне актуальне й доволі чутливе питання –будівництво житла. Плани в цьому напрямку грандіозні, а от з їх втіленням через брак коштів не все виходить. Втім, є одна втішна новина, нарешті зрушився з місця процес надання працівникам станції позик на придбання квартир у будинку 505, і цю процедуру розпочнуть найближчим часом.

Делегати конференції обговорили проект Колективного договору ДП НАЕК «Енергоатом» на 2012-2013 роки. Зміни та доповнення до нього опрацювала напередодні комісія з числа представників адміністрації і профкому електростанції. З ними конференція погодилася, окрім хіба що п.2.2 Додатку №8 до КД, себто «Положення про матеріальне заохочення висококваліфікованого оперативного персоналу ВП АЕС ДП НАЕК «Енергоатом». У дискусії з приводу його остаточного формулювання, яке знайшло відображення  у додатку до постанови конференції, взяли участь начальник зміни блока Андрій Данилюк, заступник генерального директора з кадрів і соціального розвитку Віктор Демидюк, начальник відділу організації праці і заробітної плати Марія Журук, голова профкому ВП ХАЕС Михайло Гук, голова ППО ДП НАЕК «Енергоатом» Олексій Лич,  виконавчий директор дирекції з кадрів, праці і соціального розвитку «Енергоатома» Владислав Янішевський.

У «Різному» Олексій Синюта з реакторного цеху висловився за необхідність будівництва автостоянки, оскільки діюча вже не здатна прийняти ту кількість автомобілів, якими працівники станції приїздять на роботу. Микола Сергійович зазначив, що це може бути реалізовано під час будівництва нового приміщення адміністративно-побутового корпусу, раніше подібні роботи в планах не значаться.

Конференція проголосувала за обрання делегатів від ХАЕС на конференцію трудового колективу НАЕК «Енергоатом», а її робочий ритм тричі був «розбавлений» вітаннями. Найперше делегати привітали Михайла Гука, котрий того дня святкував день народження. Опісля наш колега Олександр Шустерук за дорученням організатора фестивалю любителів сала, який наприкінці жовтня проходив у Луцьку, Віталія Іваницького   вручив генеральному директору Миколі Панащенку книгу про фестиваль (автор В.Іваницький, у книзі йдеться і про Хмельницьку АЕС – ред.), а також Диплом фестивалю колективу ЦГЗ. Під завісу конференції Михайло Гук відзначив подякою Олексія Лича за активну підтримку і можливість розвитку спортивних закладів. Ось такою живою і жвавою видалася конференція в день шести одиниць (11.11.2011р.), магічне число, схоже, позитивно позначилося на наших діях і додало продуктивності.

Ольга Сокол

Фото Валерія Валуєва

ПОСТАНОВА

конференції трудового колективу ВП «Хмельницька АЕС»

Обрано делегатів  - 218 осіб

Зареєстровано на момент початку конференції (14.15) - 204 особи

 

Порядок денний:

1.      Підсумки роботи ВП «Хмельницька АЕС» за 10 місяців 2011 року.

                                                                              Доповідач: Панащенко М.С.

2. Обговорення проекту Колективного договору ДП НАЕК «Енергоатом» на 2012-2013 роки та пропозицій щодо змін та доповнень в деякі пункти та Положення нового КД від цехів та підрозділів ВП ХАЕС.

                                                                                    Доповідач: Демидюк В.А.

3. Вибори делегатів на конференцію трудового колективу ДП НАЕК «Енергоатом».

                                                                                               Доповідач: Гук М.В.

4. Різне.

Заслухавши доповідачів та обговоривши текстову частину проекту Колективного договору ДП НАЕК «Енергоатом» і пропозицій щодо змін та доповнень в положення нового КД від цехів та підрозділів ВП ХАЕС, конференція трудового колективу ВП «Хмельницька АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом»

п о с т а н о в л я є :

1.      Доповідь генерального директора ВП ХАЕС Панащенка М.С. взяти до відома.

2.      Всі заслухані зміни та доповнення, а також зауваження і пропозиції до них, висловлені в процесі обговорення делегатами конференції трудового колективу, взяти до відома.

3.      Схвалити текстову частину проекту Колективного договору ДП НАЕК «Енергоатом» на 2012-2013 роки зі змінами та доповненнями (Додаток).

4.      Винести на розгляд комісії з укладання Колективного договору Компанії на 2012-2013 роки зміни та доповнення, прийняті конференцією трудового колективу ВП ХАЕС.

5.      Продовжити з 01.01.2012 року дію додатків до Колективного договору ДП НАЕК «Енергоатом» по ВП ХАЕС, зі змінами та доповненнями, які прийняті у період з 01.01.2010 по 31.12.2011року на період дії Колективного договору ДП НАЕК "Енергоатом" у 2012-2013 роках.

6. Винести на обговорення конференції трудового колективу ДП НАЕК «Енергоатом» наступні питання:

6.1. Передбачити в  Положенні про аварійні бригади: 

- права та обов’язки членів аварійних формувань;

- обов’язкове індивідуальне страхування членів аварійних формувань;

- пільги персоналу, який входить до складу аварійних формувань за ризик у роботі .

6.2 Ініціювати прийняття законодавчого акту щодо надання пільг та соціальних гарантій працівникам з числа аварійних формувань, взявши за основу соціальні пільги, передбачені Законом України «Про пожежну безпеку» для членів добровільних пожежних дружин.

7.      Направити на конференцію трудового колективу ДП НАЕК “Енергоатом” делегацію ВП “Хмельницька АЕС” у складі 22 осіб: Панащенко Микола Сергійович, генеральний директор ВП ХАЕС (поза квотою); Демидюк Віктор Андрійович, ЗГДКіСР (поза квотою); Шестак Альвіна Петрівна, ЗГДЕФ; Журук Марія Йосипівна, начальник ВОПіЗ; Ільющенков Сергій Олександрович, начальник ВСР; Гук Михайло Володимирович, голова ППО ХАЕС (поза квотою); Малько Людмила Михайлівна, заступник голови ППО ХАЕС; Борцов Олександр Миколайович, ГС ОП Атомпрофспілки (поза квотою); Пятковський Віталій Ярославович, інженер ХЦ; Гуц Людмила Сергіївна, заступник начальника ЦГЗ; Романова Олена Федорівна, інженер ЦНВУ; Сушкова Таїсія Петрівна, електро­слюсар ЦТАВ; Пенчук Степан Григорович, інструктор НТЦ; Яхимович Вадим Михайлович, дезактиваторник ЦДПРВ; Міщенко Дмитро Валері­йович, заступник начальника ЕРП; Хоменко Олена Володимирівна, провідний інженер-програміст СІТ; Данилюк Андрій Васильович, НЗБ ЗОП; Коломійчук Наталія Михайлівна, лаборант ХЦ; Савчук Іван Васильович, майстер ЕЦ; Косік Сергій Іванович, водій ТрЦ; Ковальчук Юрій Григорович, дозиметрист ЦРБ; Новікова Наталія В’ячеславівна, інженер СІТ.

Надати право адміністрації спільно з профспілковим комітетом, в разі необхідності, вносити зміни в склад делегації.

8. Всі заслухані звіти і доповіді, а також зауваження і пропозиції до них, висловлені в процесі обговорення делегатами конференції трудового колективу, взяти до відома. Секретаріату протокольно опрацювати зауваження  та пропозиції, висловлені в процесі обговорення, і направити сторонам, що є відповідальними за виконання у ВП ХАЕС та ДП НАЕК „Енергоатом”, для прийняття кінцевого рішення та доведення даної інформації до трудового колективу.Термін – 20.11.2011

9. Контроль за виконанням постанови конференції трудового колективу покласти на адміністрацію в особі генерального директора ВП ХАЕС та профспілковий комітет в особі голови ППО ХАЕС.

Зміни та доповнення до проекту Колективного

договору ДП НАЕК «Енергоатом» на 2012-2013 роки

1. п. 3.5. Навчання, підготовку, перепідготовку, підвищення та підтримку кваліфікації працівників, згідно з виробничою необхідністю, проводити за рахунок коштів  ДП НАЕК «Енергоатом».            Доповнити пункт словами: Підвищення кваліфікації працівників проводити не рідше ніж 1 раз у 5 років. Обсяги фінансування витрат на такі цілі визначити у розмірі 1% від ФОП за попередній рік.

2. п. 4.1. Забезпечувати щорічне підвищення рівня середньої заробітної плати не менше розміру передбаченого чинною Генеральною угодою та випереджаюче зростання реальної заробітної плати порівняно з темпами зростання реального валового внутрішнього продукту.

Фонд оплати праці ДП НАЕК «Енергоатом» визначається на умовах та в розмірах, визначених колективним договором.

В період дії цього Колективного договору постійно упорядковувати діючі норми i нормативи праці, системи матеріального заохочення тощо з метою підвищення долі тарифних ставок (окладів) і відрядних розцінок в середньомісячній заробітній платі.

Підвищення частки тарифів у середньомісячній заробітній платі здійснювати також за рахунок зменшення інших складових заробітної плати в межах коштів, затверджених на оплату праці.   

Викласти в редакції: 4.1. Забезпечувати щорічне підвищення рівня середньої заробітної плати не менше ніж на 25 відсотків та випереджаюче зростання темпів реальної заробітної плати порівняно з темпами зростання реального валового внутрішнього продукту.

Фонд оплати праці ДП НАЕК “Енергоатом” визначається на умовах та в розмірах, визначених колективним договором з урахуванням вимог Галузевої угоди.

В період дії цього Колективного договору постійно упорядковувати діючі норми i нормативи праці, системи матеріального заохочення тощо з метою підвищення долі тарифних ставок (окладів) і відрядних розцінок в середньомісячній заробітній платі.

Підвищення частки тарифів у середньомісячній заробітній платі здійснювати також за рахунок зменшення інших складових заробітної плати в межах коштів, затверджених на оплату праці.

3. п. 4.3. Встановити мінімальну місячну тарифну ставку (оклад) для працівників, які виконують просту, некваліфіковану, малокваліфіковану чи допоміжну роботу (гардеробник, кур'єр, прибиральник службових приміщень, швейцар, сторож, тощо) промислово-виробничого персоналу та персоналу енергогенеруючих потужностей, що будуються, на рівні не менше 1,5 мінімальної заробітної плати, встановленої на державному рівні станом на 01 січня поточного року, непромислового персоналу, що обслуговує основне виробництво – не менше 0,75 мінімальної тарифної ставки (окладу) ПВП.

Надалі, при зміні величини мінімальної заробітної плати на державному рівні, проводити перерахунок встановленого розміру мінімальної ставки (окладу) персоналу ДП НАЕК «Енергоатом» у межах затвердженого фонду оплати праці на поточний рік.

Введення нового розміру мінімальної місячної тарифної ставки (окладу) з відповідним підвищенням рівня заробітної плати, за умови наявності фінансових труднощів, здійснюється не пізніше 3 місяців з дня вступу в дію нової мінімальної заробітної плати на державному рівні,  на підставі спільного рішення представника власника та профспілкового комітету ДП НАЕК «Енергоатом», яке приймається в 15-ти денний термін з дня оприлюднення закону про новий рівень мінімальної заробітної плати.

Перший абзац пункту  4.3 доповнити реченням: Забезпечити поетапне збільшення мінімаль­ної тарифної ставки (окладу) персоналу непромислової групи з метою її встановлення на рівні 0,9 мінімальної тарифної ставки (окладу) ПВП:

- у 2012 році – 0,8;

- у 2013 році – 0,85;

- у 2014 році – 0,9.

Далі – без змін.

4.  п.5.2. Забезпечити фінансування на охорону праці у відокремлених підрозділах, які мають шкідливі та небезпечні виробничі фактори, роботи підвищеної небезпеки згідно з Переліком, затвердженим постановою КМУ від 27.06.2003 № 994 у розмірі не менше 7,0 % від фонду оплати  праці  ДП НАЕК «Енергоатом» за попередній рік.

 Викласти в редакції: п.5.2. Забезпечити фінансування витрат на охорону праці (згідно з Переліком, затвердженим постановою КМУ від 27.06.2003 № 994) у відокремлених підрозділах ДП НАЕК «Енергоатом», які виконують роботи підвищеної небезпеки і працюють в умовах  шкідливих та небезпечних виробничих факторів, у розмірі не менше 7,0 % від фонду оплати праці за попередній рік відокремленого підрозділу.

5. п.5.3. Щорічно службами охорони праці спільно з профспілковими комітетами відокремлених підрозділів розробляти «Комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці і виробничого середовища, підвищення наявного рівня охорони праці, попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань і аварій», що передбачають перелік заходів (згідно з п.1,2 Переліку, затвердженого Постановою КМУ від 27.06.2003 №994), терміни виконання, джерела фінансування, вартість робіт і осіб, відповідальних за виконання.

Ці «Комплексні заходи…» узгоджує профспілковий комітет ДП НАЕК «Енергоатом» та затверджує президент Компанії, вони є невід’ємною частиною Колективного договору. Забезпечити виділення «Комплексних заходів …» в окремий рядок фінплану.

Фінансове забезпечення зазначених заходів має бути в обсязі не менше 0,1% від суми коштів реалізованої продукції відокремленого підрозділу.

Викласти в редакції: п 5.3. Щорічно службами охорони праці спільно з профспілковими комітетами відокремлених підрозділів розробляти «Комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці і виробничого середовища, підвищення наявного рівня охорони праці, попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань і аварій», що передбачають перелік заходів (згідно з п.1,2 Переліку, затвердженого Постановою КМУ від 27.06.2003 №994), терміни виконання, джерела фінансування, вартість робіт і осіб, відповідальних за виконання.

Ці «Комплексні заходи…» узгоджує профспілковий комітет ДП НАЕК «Енергоатом» та затверджує президент Компанії, вони є невід’ємною частиною Колективного договору. Забезпечити виділення «Комплексних заходів …» в окремий рядок фінплану.

Фінансове забезпечення витрат на зазначені  заходи  має бути не менше 10% від суми коштів загальних витрат на охорону праці визначених у пункті 5.2.

6. п. 5.8 Забезпечити придбання, комплектування, своєчасну видачу працівникам та утримання засобів індивідуального захисту відповідно до нормативно–правових актів з охороні праці.

З урахуванням специфіки виробництва, вимог технологічних процесів і нормативно–правових актів з охорони праці, за узгодженням з відповідним профспілковим комітетом та за рішенням трудового колективу видавати працівникам спец­одяг, спецвзуття та інші ЗІЗ понад передбачені норми згідно з додатком, який розробляється службами з охорони праці ДП НАЕК «Енергоатом».

    Здійснювати фінансування придбання спец­одягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального та колективного захисту згідно з плановим кошторисом витрат відокремлених підрозділів.

Перший абзац викласти в редакції:

Забезпечити своєчасне придбання, комплектування якісними засобами індивідуального захисту, своєчасну видачу працівникам та утримання засобів індивідуального захисту відповідно до нормативно–правових актів з охороні праці.

Далі – без змін.

7. Розділ VІ. «Охорона здоров’я» доповнити новими пунктами:

6.20 Забезпечити за рахунок коштів Компанії будівництво санаторію-профілакторію для праці­вників ВП ХАЕС.

6.21 Залучати провідних спеціалістів медичних закладів України за рахунок Компанії для діагностики та своєчасного виявлення онкозахворювань персоналу.

6.22 Забезпечувати за рахунок коштів Компанії проведення медичних оглядів працівників, які виходять на роботу після відпустки по догляду за дитиною.

8.Розділ VІІ. «Розвиток соціальної сфери підприємства та соціальні гарантії» доповнити пунктами:

7.17 Забезпечити в повному обсязі фінансування витрат на соціальний розвиток на 2012-2013 роки.

7.18 Встановити для персоналу, який входить до складу аварійних формувань, щомісячну грошову надбавку у розмірі до 5% від посадового окладу (місячної тарифної ставки) за ризик у роботі та додаткові функціональні обов’язки. (Із включенням даної норми до відповідного положення КД ДП НАЕК «Енергоатом» на 2012-2013 рр.)

9. Додаток 11 до КД ДП НАЕК «Енергоатом» «Положення про виплату одноразової винагороди за підсумками роботи за рік працівникам ДП НАЕК “Енергоатом»:

2.1.5 час оплачуваної відпустки жінок по догляду за дитиною до досягнення трьох років, та додаткової відпустки без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до досягнення віку шести років (за медичним висновком);

3.4 Винагорода виплачується працівникам, які мають право на отримання винагороди на перше січня поточного року, але не пропрацювали повний календарний рік з поважних причин, а саме:

- у зв’язку з поверненням до ДП НАЕК “Енергоатом”, у разі закінчення служби у Збройних силах, навчання у вищих, середніх спеціальних навчальних закладах (за направленням підприємства) та на курсах підвищення кваліфікації з відривом від виробництва за направленням підприємства, роботи на виборних посадах, додаткової відпустки у жінок для догляду за дитиною (до трьох та шести років), строку інвалідності, після зарубіжного відрядження за направленням ДП НАЕК “Енергоатом”.

Викласти в редакції:

2.1.5 час оплачуваної відпустки працівників по догляду за дитиною до досягнення трьох років, та додаткової відпустки без збереження заробітної плати для догляду за дитиною до досягнення віку шести років (за медичним висновком);

3.4 Винагорода виплачується працівникам, які мають право на отримання винагороди на перше січня поточного року, але не пропрацювали повний календарний рік з поважних причин, а саме:

- у зв’язку з поверненням до ДП НАЕК “Енергоатом”, у разі закінчення служби у Збройних силах, навчання у вищих, середніх спеціальних навчальних закладах (за направленням підприємства) та на курсах підвищення кваліфікації з відривом від виробництва за направленням підприємства, роботи на виборних посадах, додаткової відпустки у працівників для догляду за дитиною (до трьох та шести років), строку інвалідності, після зарубіжного відрядження за направленням ДП НАЕК “Енергоатом”;

10.    Додаток 14 до КД ДП НАЕК «Енергоатом» «Положення про порядок виплати щомісячної надбавки за безперервний стаж роботи в електроенергетичній галузі»:

 2.3.5. Час, коли жінка у зв’язку з вагітністю або народженням дитини тимчасово перейшла на роботу, яка не давала право на отримання такої надбавки, або залишила роботу з цих причин, при поверненні жінки після досягнення її дитиною віку трьох років ( за наявності висновків медичної комісії – шести років) на роботу, яка дає право на отримання надбавки.

4.6. Надбавка не нараховується працюючим за сумісництвом, тимчасовим працівникам (крім тимчасових працівників, які заміщають жінок, що знаходяться у відпустках по вагітності, пологах і догляду за дитиною). 

Викласти в редакції:

2.3.5. Час, коли жінка у зв’язку з вагітністю або народженням дитини тимчасово перейшла на роботу, яка не давала право на отримання такої надбавки, або залишила роботу з цих причин, при поверненні працівника, що знаходився  у відпустці по догляду за дитиною після досягнення дитиною віку трьох років (за наявності висновків медичної комісії – шести років) на роботу, яка дає право на отримання надбавки

4.6. Надбавка не нараховується працюючим за сумісництвом, тимчасовим працівникам (крім тимчасових працівників, які заміщають жінок, що знаходяться у відпустках по вагітності, пологах і працівників, що знаходяться у відпустках по догляду за дитиною).

11. Додаток 16 до КД ДП НАЕК «Енергоатом» «Положення про порядок отримання одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення у зв’язку з відпусткою працівників ДП НАЕК «Енергоатом»:

2.3. Якщо щорічна відпустка поділяється на частини відповідно до ст.12 Закону України «Про відпустки», то матеріальна допомога виплачується при оформленні основної  безперервної відпустки не менше 14 календарних днів. У цьому випадку працюючий у заяві на ім’я головного бухгалтера визначає термін виплати матеріальної допомоги.  

Пункт 2.3. викласти в такій редакції:

Якщо щорічна відпустка поділяється на частини відповідно до ст.12 Закону України «Про відпустки», то матеріальна допомога виплачується при оформленні основної  безперервної відпустки не менше 14 календарних днів.

Вилучити речення «У цьому випадку працюючий у заяві на ім’я головного бухгалтера визначає термін виплати матеріальної допомоги».

12.    Додаток 17 до КД ДП НАЕК «Енергоатом» «Положення про порядок заохочення працівників ДП НАЕК «Енергоатом» за сумлінну та довголітню працю на честь святкування дня народження, співпадаючого з ювілейними датами»:

2.1 Ювілейними датами вважаються:

-        50-річчя;

-        55, 60 – річчя (для працівників, що звільняються у зв’язку з виходом на пенсію).

Викласти в редакції:

2.1 Ювілейними датами вважаються:

-        50-річчя;

-        дата досягнення працівником пенсійного віку (для працівників, що звільняються у зв’язку з виходом на пенсію).

13. Додаток 21 до КД ДП НАЕК «Енергоатом» «Положення про надання матеріальної допомоги працівникам ДП НАЕК «Енергоатом»:

6.1 На одержання одноразової допомоги мають право:

- працівники Компанії (мати або батько дитини, якщо мати не працює) у зв’язку з народженням дитини;

7.1 Щомісячна матеріальна допомога виплачується матері, що працює в Компанії і знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного і шестирічного віку.

Викласти в редакції:

6.1 На одержання одноразової допомоги мають право:

- працівники Компанії (мати або батько дитини) у зв'язку з народженням дитини;

7.1 Щомісячна матеріальна допомога виплачується працівнику, що працює в Компанії і знаходиться у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного і шестирічного віку.

14.    Додаток 23 до КД ДП НАЕК «Енергоатом»

«Положення  про благодійну діяльність та спонсорську підтримку ДП НАЕК «Енергоатом»:

2.2.2 Підтримка соціально-вразливих верств населення на місцевому, регіональному та державному рівнях:

- (маркер 7) сприяння захисту материнства та дитинства, підтримка фондів соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та сім’ям з дітьми, багатодітним та неповним родинам, дитячим будинкам, притулкам та інтернатам.

Викласти в редакції:

2.2.2 Підтримка соціально-вразливих верств населення на місцевому, регіональному та державному рівнях:

- (маркер 7) сприяння захисту батьківства, материнства та дитинства, підтримка фондів со­ці­альної допомоги малозабезпеченим сім’ям та сім’ям з дітьми, багатодітним та неповним родинам, дитячим будинкам, притулкам та інтернатам.

15     Додаток 8 до КД ДП НАЕК «Енергоатом» «Положення про матеріальне заохочення  висококваліфікованого оперативного персоналу ВП АЕС ДП НАЕК «Енергоатом»:

п 2.2 Персоналу для експлуатації ядерних установок, підготовка якого підлягає ліцензуванню, і персоналу, який безпосередньо здійс­нює управління реакторною установкою атомної електростанції, встановлюється щомісячна надбавка у таких розмірах за фактично відпрацьований час:

- начальник зміни блока (черги) – 1200 грн.

- провідний інженер управління блоком – 1000 грн.

- начальник зміни реакторного цеху – 1000 грн.

Провідний інженер управління реактором – 800 грн.   

Викласти в редакції:

п 2.2 Персоналу для експлуатації ядерних установок, підготовка якого підлягає ліцензуванню, і персоналу, який безпосередньо здійс­нює управління реакторною установкою атомної електростанції щорічно збільшувати надбавку за ліцензування на розмір, не менший зростанню фонду оплати праці за попередній рік відповідно до спільного рішення адміністрації і профспілкового комітету ДП НАЕК «Енергоатом».