В ключі взаєморозуміння  і прагнення нових здобутків

«Пропоную поліпшити чинне законодавство»

Дві конференції – трудового колективу ХАЕС та первинної профспілкової організації станції  - проведено на  минулому тижні. Можна констатувати, що, не дивлячись на масу різних проблем, як у трудовому ритмі, так і на профспілковій ниві, колектив атомників монолітний у прагненні здолати труднощі, залишатись лідером Хмельниччини у праці та захисті інтересів трудящих.

На обох конференціях були присутні представники високого рангу, зокрема директор з кадрів та соці­альних питань  «НАЕК «Енергоатом» Григорій Миколайович Муляр, голова первинної профспілкової організації Енергоатома Олексій Васильович Лич та голова Атом­профспілки Валерій Олексійович Матов.

Генеральний директор ХАЕС Микола Сергійович Панащенко після оголошення повноважності зборів трудового колективу (233 делегати з 251) прозвітував перед делегатами про здобутки колективу у збіглому році.  Зокрема він повідомив, що у 2018 році коефіцієнт використання встановленої потужності на ХАЕС був найвищим по компанії і вдалось виробити двома енергоблоками 12 595 кВт*год електроенергії. За роки експлуатації станція виробила 293 976 мільярдів кВт*год електроенергії. У поточному році планується виробити понад 10 мільярдів 142 тисяч кВт*год електроенергії і продовжити експлуатацію першого енерго­блока, який відпрацював тридцятирічний термін і нині перебуває у тривалому ремонті. Генеральний директор відзначив, що оперативний персонал готується згідно з планами, атестовано 118 фахівців із 126 передбачених нормативами.

Певну стурбованість керівник підприємства висловив у зв’язку із збільшенням числа аномальних подій, викликаних помилками персоналу.

У відповідності до плану заходів, спрямованих на підвищення безпеки та модернізацію, за роки експлуатації здійснено 866 заходів, 35 з яких впроваджено минулого року. У цьому переліку модернізація силових та управляючих гермопроходок через контаймент; забезпечення підживлення і охолодження басейну витримки в умовах тривалого знеструмлення АЕС; забезпечення працездатності споживачів системи технічної води групи «А» при зневодненні бризкальних басейнів; модернізація системи видалення газів з деаератора, тощо. Комплекс робіт забезпечить мінімізацію негативних наслідків при експлуатації і нештатних ситуаціях на АЕС.

Микола Сергійович порадів факту, що чотири роки поспіль на станції не сталось випадків виробничого травматизму. Це результат чималих затрат на охорону праці, комплексних заходів із досягнення безпеки, гігієни праці і виробничого середовища, підвищення суттєвого рівня охорони праці, попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань, аварій та пожеж. Минулого року було впроваджено п’ятдесят  таких заходів на суму понад 4 мільйони 882 тисячі гривень.

У минулому році атестовано 278 робочих місць.

Зросла заробітна плата до середнього рівня по станції у 19588 гривень.

Микола Сергійович зазначив, що у відповідності до Колективного договору у 2018 році надано матеріальну допомогу 46 дітям-інвалідам, 76 дітям-сиротам та напівсиротам, 104 особам у зв’язку із народженням дитини, 107 працівникам по догляду дитини до 3(6) років, 220 особам на лікування тощо.

При цьому є проблема із забезпеченням працівників станції житлом. На черзі перебуває 857 осіб.

Голова ППО ВП «Хмельницька АЕС» Михайло Володимирович  Гук, доповнюючи виступ керівника колективу, зазначив, що пишається здобутками атомників, які якісно і чітко вирішують відповідальні виробничі завдання, успішно експлуатують надскладне технологічне обладнання. Але йому  абсолютно незрозуміло чому  у такій високотехнологічній галузі, з таким високоінтелектуальним трудовим колективом тривалий час залиша- ються не вирішеними досить прості питання.

- Закон України «Про колективні договори і угоди» дає нам право поліпшувати чинне законодавство і я пропоную використати це право повною мірою, - наполіг промовець. - Вже далеко не перший раз пропоную переглянути:

- норми виплати добових при направленні працівників у відря­дження (як мінімум у міста-супутники АЕС) і повернути в цю тему хоч якусь логіку. Короткий коментар: водій КАМАЗа із ХАЕС чи РАЕС, направлений до Енергодару лише в дорозі по території України перебуває дві доби, але отримує добові по 60 грн. Коли вони обоє поїдуть до м. Сарни чи м. Здолбунова, то отримають по 100 грн, а до м. Рівне – 150 грн;

- граничні норми вартості проживання в готелях (особливо м. Києва). Бо вже навіть для працівників керівного складу проживання у далеко не елітному «Експресі» при ціні номера 1250 грн і граничній нормі 1200 є перевищенням межі, а для працівників некерівного складу, що відряджаються до центрального офісу, вже досить скоро єдиним доступним місцем проживання буде залізничний вокзал.

Серед інших питань, що потребують уваги з боку керівництва Компанії, наступні.

Усунути несправедливий дискримінаційний розподіл на рівні 0,75 в оплаті праці за інколи однакову виконувану роботу промислово-виробничого і непромислового персоналу. Неприйнятним є той факт, що для частини персоналу найпотужнішої енергетичної компанії України вже гостро стоїть питання повноцінного харчування, а їх діти змушені масово залишати вузи з платною формою навчання, в т.ч. і енергетичного профілю і через брак робочих місць на батьківщині брати орієнтир на Захід. Як виживають ці люди!?

Підняти кваліфікаційну групу для посади машиніста берегових насосних станцій 2 групи ГТЦ і нарешті вивести персонал, що обслуговує складне технологічне обладнання на належний кваліфікаційний рівень.

Розглянути питання та прийняти остаточне рішення про можливість встановлення грошової надбавки персоналу ЗВВО, який виконує роботи із підвищеною небезпекою, має право носіння та застосування вогнепальної зброї, що тягне за собою надмірні ризики та правову відповідальність.

Виконати вимоги нормативних документів по віднесенню персоналу Комунального господарства ВП «Хмельницька АЕС» до промислово-виробничого персоналу.

Переглянути нині діючу систему оплати праці у вигляді 25-ступеневої сітки. Система, яка потребує постійного ручного корегування в принципі не є системою.

Для належного забезпечення безпечної експлуатації атомних блоків, збереження фахових спеці­алістів атомної галузі, поліпшення морально-психологічного клімату в колективах пропоную визначити першочерговими завданнями:

збільшення тарифу на електричну енергію, що виробляється на АЕС;

збільшення ФОП в структурі тарифу на електроенерегію;

формування єдиного підходу по Компанії у питаннях поділу персоналу на ПВП і НП;

зміну дискримінаційного рівня оплати праці непромперсоналу на рівні 0,75 промислово-виробничого персоналу до співвідношення 1:1;

підготовку пропозицій по вдосконаленню системи оплати праці ДП «НАЕК «Енергоатом».

Крім цього делегати розглянули і затвердили «Довідку про  виконання Колективного договору ДП «НАЕК «Енергоатом» по ВП ХАЕС за 2018 рік (доповідач С.О.Ільющенков); звіт комісії з трудових спорів (доповідач В.Б.Рубас); розглянули і схвалили «Комплексні заходи про досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці і виробничого середовища, підвищення істотного рівня охорони праці, попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань і аварій на 2019 рік» (доповідач: С. І.Романко).

В ході конференції розглянуто питання виконання  постанови конференції трудового колективу ВП ХАЕС від 08.02.2018 року, виборів делегатів на конференцію трудового колективу ДП «НАЕК «Енергоатом»;  передачу з балансу ВП ХАЕС у комунальну власність територіальної громади м. Нетішин майданчика для проведення культурно-масових заходів, автодоріг №2 та №13, кладовища 1-ї черги;  своєчасне забезпечення  працівників ВП ХАЕС ЗІЗ, тощо.

Відтак конференція постановила:

взяти до відома звіт генерального  директора про виконання показників діяльності ВП ХАЕС за 2018 рік відповідно до договірних зобов’язань, передбачених  Колективним договором ДП «НАЕК «Енергоатом».

Затвердити довідку про виконання Колективного договору ДП «НАЕК «Енергоатом» за 2018 рік по ВП ХАЕС. Вважати частково виконаним по ВП ХАЕС пункт 5.8  Колективного договору ДП «НАЕК «Енергоатом».

Вважати постанову конференції трудового колективу ВП ХАЕС від 08.02.2018 виконаною частково. Продовжити роботу по виконанню невиконаних пунктів.

Затвердити звіт комісії по трудових спорах за 2018 рік.

Схвалити «Комплексні заходи про досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці і виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань, аварій та пожеж на 2019 рік».

Обрати делегатами на конференцію трудового колективу ДП «НАЕК «Енергоатом» делегацію ВП «Хмельницька АЕС» у складі  28 осіб. У разі виникнення об’єктивних причин надати право адміністрації та профспілковому комітету  вносити зміни в персональний склад делегації.

Внести доповнення до ПВТР-2004 ВП ХАЕС, а саме, до п.4.19 розділу «Обов’язки персоналу» додати: «Персоналу ВП ХАЕС забороняється здійснювати догляд та годування безпритульних тварин на території промислового майданчика, в будівлях та спорудах підприємства, в тому числі, біля прохідної, автобусної зупинки АПК ХАЕС, біля адмінбудинку УВТК та складських територій ХВ ВП СГ, території ГТЦ, ЕРП, ТрЦ, КГ, УКБ, НТЦ, біля приміщення ЗВВО».

Передати з балансу ВП ХАЕС у комунальну власність територіальної громади м. Нетішин майданчик для проведення культурно-масових заходів, автодороги №2 та №13, кладовище 1-ї черги.

Звернутися до президента ДП «НАЕК «Енергоатом» та профспілкового комітету ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» з пропозиціями:

Ініціювати перегляд системи оплати праці непромислового персоналу через заміну оплати праці НП на рівні 0,75 ПВП до співвідношення 1:1.

Виконати вимоги розпорядчих та нормативних документів по віднесенню персоналу Комунального господарства ВП «Хмельницька АЕС» до промислово-виробничого персоналу.

Розглянути можливість збіль­шення розміру добових при відрядженні у міста-супутники АЕС та граничних норм вартості готелів.

Розглянути питання про внесення посади машиніста берегових насосних станцій 2 групи ГТЦ до «Переліку посад та професій працівників промислово-виробничого персоналу блоків, що будуються, що мають право на отримання щомісячної надбавки за безперервний стаж роботи в електроенергетиці» (Додаток №15 до КД).

Розглянути питання про встановлення грошової надбавки в розмірі 20% від посадового окладу персоналу ЗВВО, який виконує роботи з підвищеною небезпекою, має право носі­ння та застосування вогнепальної зброї, що тягне за собою надмірні ризики та правову відповідальність.

Всі заслухані звіти і доповіді, а також зауваження і пропозиції до них, висловлені в процесі обговорення делегатами конференції трудового колективу, взяти до відома.

 

        Кроки до полiпшення морально-психологiчного клiмату

Того ж дня відбулась профспілкова конференція, на яку прибули 247 делегатів з 278 обраних.

Звітуючи про роботу профспілкового комітету Хмельницької АЕС за період з 9  лютого 2018-го  по 20 лютого поточного року, голова ППО ХАЕС  Михайло Гук зазначив, що профспілкова організація ХАЕС налічує 5592 члени профспілки в тому числі: працівників ВП ХАЕС, СК і КДЮСШ ППО ХАЕС – 4843, непрацюючих пенсіонерів ХАЕС – 749 та п’ять штатних працівників профкому.

В складі організації  2035 жінок,  971 особа у віці до 35 років.

В структурі ППО ХАЕС 36 профспілкових ланок першого рівня – цехкоми та 111 ланок другого рівня – профгрупи.

Загальне керівництво профспілкою ХАЕС здійснює обраний колективом 02.02.2017 р. профспілковий комітет у складі - 15 осіб

Контрольну функцію здійснює ревізійна комісія.

Діяльність комісій регламентована чинним законодавством та вимогами відповідних положень про комісії, що розроблені та затверджені профспілковим комітетом.

Всю роботу профспілковий комітет і профспілкова організація проводила згідно з поточними і перспективними планами.

Виконуючи плани роботи на 2018 рік було проведено 51 засідання профкому. На засіданнях розглянуто більше 500 питань, що безпосередньо стосувалися життєдіяльності підприємства, інтересів кожного працівника. Питання, що розглядалися та схвалені по них рішення чітко зафіксовані в протоколах.

Постійно проводилась робота над опрацюванням листів, заяв та запитів, було розглянуто значну кількість розпорядчих документів по ВП ХАЕС з виробничих та економічних питань, узгоджувалися графіки роботи персоналу, розроблялися та надавалися пропозиції щодо внесення змін та доповнень до колективного договору та погоджувалися спільні рішення по внесенню цих змін.

Змістовні звіти про діяльність комісій за пері­од від минулої конференції були надруковані в газеті «Перспектива» і всі бажаючі мали можливість з ними ознайомитись.

Профспілковий комітет вирішував планові завдання соціального захисту членів профспілки. Матеріальну допомогу з коштів профспілкового бю­джету за звітний період отримали: 509 осіб на суму 1 850 000 гривень.

У звітному періоді  продовжили виплати матеріальної допомоги, що передбачена КД, для 24 дітей-напівсиріт колишніх працівників на суму 230 179 грн і матеріальної допомоги на поховання на 8200 грн.             

Виплат для реалізації умов КД в загальному було проведено на суму 243 737 грн.

У складних ситуаціях  (онкологічні захворювання, складні оперативні втручання, імплантація донорських та штучних органів тощо)  постійно зверталися за допомогою у профспілковий комітет Компанії і лише  за 2018 рік від ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» матеріальна допомога склала 688 657 грн.

Належна увага профспілковим комітетом приділялася оздоровленню дітей. Спільно з профспілковим комітетом ДП «НАЕК «Енергоатом» при активній участі комісії по роботі з дітьми і шефській роботі за звітний період оздоровлено в дитячих оздоровчих таборах: 440 дітей на суму 4191098 гривень.

За звітний період спільно з профспілковим комітетом ДП «НАЕК «Енергоатом» оздоровлено 1751 працівників ВП ХАЕС та членів їх сімей на суму 26113225 гривень

Головною проблемою даного напрямку діяльності профкому (хоча загальні цифри вражають) є його недостатнє фінансове забезпечення і той факт, що збільшення фінансування не встигає за стрімким ростом цін, є очевидним. Наявність на інших майданчиках АЕС санаторіїв-профілакторіїв і відсутність його у нас потребує суттєвого збільшення коштів на оздоровлення для персоналу ХАЕС.

Добре спрацював профком за напрямком діяльності комісії з соціально-економічного розвитку.

Фізкультурно-масова робота, як зажди, була на висоті. Близько 1200 наших працівників пості­йно займаються різними видами спорту. Спортивні досягнення є візиткою і водночас горді­стю ХАЕС.

Клуб «Рибалок-аматорів ХАЕС» є найчисельнішим організованим рибальським об’єднанням в Україні, пропонує нашим працівникам повний перелік рибальських змагань упродовж року.

Чіткою підготовкою та організацією відзначалися заходи комісії з культурно-масової роботи. В екскурсійних поїздках по території України, поїздках з метою відвідування культурно-освітніх і концертних заходів, а також поїздках на гірськолижні і термальні курорти у звітному періоді було охоплено близько 1000 осіб.

У звітному періоді добре відпрацювала комісія по роботі з молоддю.

Доповнили доповідача голова ревізійної комісії ППО ХАЕС В.В.Скрипнюк та ряд делегатів. Роботу профкому ВП ХАЕС було визнано задовільною.

Розглянуто  і схвалено «Кошториси надхо­джень та витрат ППО ХАЕС»  за 2018 рік та на 2019 рік. Обрано делегатів на звітну профспілкову конференцію ДП «НАЕК «Енергоатом».

Вирішено  звернутися до профспілкового та адміністративного керівництва ДП «НАЕК «Енергоатом» стосовно подальших кроків по вирішенню питання підвищення заробітної плати працівників ДП «НАЕК «Енергоатом» для належного забезпечення безпечної експлуатації атомних блоків, збереження фахових спеціалістів атомної галузі, створення позитивного морально-психологічного клімату в колективі.

Доручено профспілковому комітету ВП ХАЕС своєчасно інформувати членів профспілки щодо реалізації питання медичного страхування праці­вників станції та створення галузевого пенсійного фонду ДП «НАЕК «Енергоатом».

Віктор Гусаров

Фото автора